Джокович срещна съпротива, но това не бе пречка към 10-ия му 1/2-финал в Лондон!

от в 17:43 на 07.07.2021
Мирела Николова

Новак Джокович продължава да крачи уверено по пътя си към 20-и трофей от Големия шлем, след като днес намери място в полуфиналната фаза на Уимбълдън за 10-и път в своята кариера. Сърбинът имаше сериозно препятствие на четвъртфиналите в лицето на Мартон Фучович, който успя да затрудни топ поставения, но не и да направи нещо значимо и след прекарани 2 часа и 16 минути на корта Ноле ликуваше с крайния успех - 6:3 6:4 6:4. В спор за място на финала роденият в Белград тенисист ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Денис Шаповалов и Карен Хачанов.

Световният №1 постави ударно начало на срещата, осъществявайки пробив още в първото подаване на опонента си. Той разпределяше по феноменален начин своите удари и често предизвикваше пропуски от ракетата на унгареца. Това доведе до нов брейк в сметката на петкратния шампион, който не след дълго се откъсна напред в резултата със солидна преднина от 5:0.

Сърбинът дори се сдоби с 2 възможности да затвори сета още на ретур, ала няколко неточности му попречиха да ги материализира. В тези минути от двубоя поривите на вятъра се усилиха, което видимо повлия на концентрацията на Новак, и грешките от негова страна се множаха с всяко изминало разиграване, поради което и загуби подаването си. Играта на Фучович се намираше в подем и той записа трети пореден гейм на своята сметка, но силите му не стигнаха да реализира обрат, тъй като от шестия си опит Джокович прати откриващия сет в историята.

Втората част бе изпълнена с далеч повече интрига, тъй като унгарският състезател вече се чувстваше много по-комфортно на корта и успяваше да окаже сериозна съпротива на водача в ранглистата. Световният №48 успяваше да остане напълно равностоен на именития си съперник и не му отпускаше никакви лесни точки, което бе причината геймовете да останат изравнени до 4:4. Тогава обаче нервите на унгареца не издържаха и за първи път в сета той показа колебания, които бяха и с цената на късен пробив, който бе и решаващ за изхода на тази иначе оспорвана част.

Развръзката на предходния сет повлия негативно на настройката на Фучович и той отново инкасира пробив в първия възможен момент. Световният №1 бе на път да пропилее на бърза ръка аванса си, след като изостана с 0:40 в ответното си подаване, но няколко непредизвикани грешки на унгареца спомогнаха пробивът да бъде консолидиран - 2:0. Джокович продължи със солидното си представяне от основната линия и бавно, но сигурно се приближаваше до финалната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович срещна съпротива, но това не бе пречка към 10-ия му 1/2-финал в Лондон! Мирела Николова
Теми:  
atp | мартон фучович | новак джокович | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook