Джокович за контузията си: Не e нищо сериозно, но не искам да говоря за това

от в 17:23 на 07.01.2023
Мирела Николова

Доминацията на Новак Джокович в Австралия продължава и през тази година, като достатъчен атестат за това колко успешно се представя сърбинът на Зеления континент, е фактът, че от 2018 г. насам той няма загубен мач на австралийска земя. През днешния ден той се класира за 131-вия си финал в кариерата, след като постигна двусетов успех над Даниил Медведев.

В първия сет обаче балканецът почувства дискомфорт в областта на бедрото, поради което се възползва от правото си на медицински таймаут. Това все пак не повлия на представянето му в оставащата част от срещата и след по-малко от час и половина игра 21-кратният шампион от Шлема сложи точка на битката в своя полза. По време на последвалото си интервю на корта Ноле успокои феновете си, че не става въпрос за нещо сериозно, а на пресконференцията си след това не пожела да разкрие повече детайли около състоянието си.

"За щастие, не беше нищо сериозно", успокои Джокович феновете си в интервюто на корта. "Ако беше, нямаше да мога да продължа. Взех медицински таймаут, някои противовъзпалителни средства и впоследствие изчаках да започне действието им. Просто поддържах инерцията си и не му позволих да осъществи пробив в подаването ми. Колкото по-дълго продължаваше мачът, толкова по-малко болка изпитвах."

"Няма да говоря много за това, защото не мисля, че е подходящо. Не искам да разкривам твърде много за случващото се", допълни впоследствие сърбинът на пресконференцията си. "Усетих лека болка в сухожилието и имах нужда от медицински преглед. След това, когато лекарствата подействаха, се почувствах отлично. Ще видим как ще се чувствам, когато се събудя утре сутрин. Това не ми се случва за първи път, наясно съм какво трябва да предприемем с екипа и физиотерапевта ми. Не разполагаме с много време, но се надявам всичко да бъде наред", сподели световният №5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за контузията си: Не e нищо сериозно, но не искам да говоря за това Мирела Николова
Теми:  
atp | Аделаида | даниил медведев | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook