Еванс взе сладък реванш от Нишикори; Шварцман оцеля срещу Креси

от в 23:53 на 09.10.2021
Тея Кръстева

Световният номер 15 Диего Шварцман се класира за третия кръг на Мастърс турнира Indian Wells, след като победи в изключително оспорван двубой с 6:2 3:6 7:5 американеца Максим Креси. В третия сет аржентинецът допусна изоставане от 3:5 гейма, като дори отрази 2 мач пойнта, преди да се поздрави с крайната победа.

В първия сет по-богатият опит на Шврацман се оказа ключов, тъй като Максим Креси достигна до цели 4 брейк бола, но не успя да материализира нито една от възможностите си, докато на свой ход аржентинецът наниза 2 пробива.

Креси обаче бързо се отърси от загубения първи сет, набирайки страшна инерция в началото на втория. Американецът набързо се откъсна с водачеството от 0:3 гейма и скоро имаше шанса да сервира за частта при 3:5. Световният номер 15 не бе преклонил глава, достигайки до 3 възможности за рибрейк, само че Максим Креси запази хладнокръвие и изпрати сблъсъка в трети решителен сет.

Световният номер 258 пренесе чудесната си игра и там, повеждайки с 3:5 и достигайки до 2 мач бола. Това обаче бе моментът, в който угасналото пламъче у Шварцман се запали, тъй като аржентинецът съумя да реализира пълен обрат до 7:5, отмъквайки срещата в своя полза.

Дан Еванс се справи в три сета и 4:6 6:3 6:4 срещу коравия японец Кей Нишикори, като по този начин се класира за третия кръг на Мастърса Indian Wells. До момента двамата се бяха изправяли 2 пъти по между си, като и в двата сблъсъка победител бе Нишикори, само че днес британецът си взе сладък реванш.

 Срещата стартира с по един разменен пробив, преди Нишикори окончателно да поеме водачеството за 3:5. В настъпилия си сервис гейм Дан Еванс отрази цели 5 сет пойнта, само че силите му свършиха дотук и световният номер 53 Нишикори поведе в отделните части.

Дан Еванс ставаше все по-настъпателен във втората част, а това съвсем логично даде своя резултат. Британецът най-сетне реализира брейк за 4:2, което впоследствие се оказа напълно достатъчно за изпращането на двубоя в трети заключителен сет.

В началото на решаващата част японецът достигна до две поредни възможност за брейк, само че такъв не бе реализиран. На свой ход световният номер 22 си осигури пробив аванс за 4:3 и съвсем скоро имаше възможността да сервира за спечелване на мача при 5:4. За пореден път Кей Нишикори демонстрира неумолимия си хъс за победа, само че този път Дан Еванс бе решен да каже тежката си дума, триумфирайки в двубоя след 2 часа и 47 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Еванс взе сладък реванш от Нишикори; Шварцман оцеля срещу Креси Тея Кръстева
Теми:  
даниел еванс

Коментари





Следвайте ни в Facebook