Федерер: Искам този път да победя Циципас, ще бъде чудесно да взема трофей №100

от в 09:26 на 02.03.2019
Калоян Пламенов

Роджър Федерер бе много доволен от убедителната си победа с 6:2, 6:2 срещу хърватския суперталант Борна Чорич и класирането си на финала в Дубай. На финалния мач той ще гони своя юбилеен стотен трофей в кариерата си и реванш срещу Стефанос Циципас, който го елиминира в Мелбърн, в началото на годината.

"Много съм щастлив, че успях да победя толкова категорично Борна. Мачът определено бе най-добрият за мен през седмицата. Преди това някои неща не се получаваха така, както трябва", призна Местрото след успеха си.

"Той е страхотен тенисист. Мисля си, че се беше уморил след последните мачове и не успя да покаже най-доброто срещу мен. Сигурен съм в това нещо". 

"Очаквам много тежък финал. На Откритото първенство на Австралия Стефанос показа на всички с представянето си какъв тенисист е. И аз видях в мача си срещу него колко всъщност е трудно да играеш срещу такъв противник".

"Надявам се обаче да се представя този път доста по-добре и да взема победата. Сто титли звучи наистина доста добре. Би било прекрасно да спечеля стотния си трофей именно тук, в Дубай, но той все още е далече".

"В момента обаче не мисля за това, а просто ще гледам да се концентрирам върху собствената си игра на корта", заяви още той. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Искам този път да победя Циципас, ще бъде чудесно да взема трофей №100 Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | стефанос циципас | тенис турнир в дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook