Преди финала в Дубай: Федерер се завръща в топ 5, Циципас дебютира в десетката

от в 22:24 на 01.03.2019
Георги Христов

Роджър Федерер и Стефанос Циципас ще определят новия шампион на АТР 500 турнира в Дубай. Маестрото ще опита за девети път да спечели надпреварата и да вземе реванш от гръцкия талант за загубата си на Australian Open. Нещо повече - Федерер може да спечели и юбилейна титла №100 в цялостната си кариера. Съботният финал в състезанието започва от 17,00 часа българско време.

Благодарение на представянето си в ОАЕ Федерер отново ще се завърне в топ 5 на ранглистата, от където изпадна след като не защити титлата си в Мелбърн.

За Циципас също има добра новина - от понеделник той ще дебютира в топ 10 на подреждането на АТР. Независимо от изхода на мача с Федерер Стефанос ще изпревари в класацията Марин Чилич.

В Откритата ера на тениса само един тенисист има 100 или повече титли. Това е американецът Джими Конърс със 109.

"Стефанос ми показа на Australian Open колко е трудно да се играе срещу него. Надявам се сега да се представя на ниво. Все още съм далеч от титла №100. Сега съм съсредоточен върху това да покажа добър тенис," заяви Федерер, който предстои да участва в 152-ия си финал - дотук има 99 победи и 52 загуби.

В същото време Циципас отново демонстрира характера си в полуфиналния си сблъсък с Гаел Монфис. Той изоставаше със сет и 1:3, но достигна до обрат 4:6, 7:6, 7:6. 20-годишният състезател е без загуба в осем мача, след като триумфира на АТР 250 в Марсилия.

"Много съм доволен от играта си - мачът ми с Чорич беше най-добрият до момента," коментира Федерер.

"Тренирам здраво, всичко е свързано с това, ако искам да побеждавам играчите от топ 10. Това е най-голямото удовлетворение - да надиграваш състезателите от десетката. Сигурен съм, че Федерер ще бъде пределно мотивиран. Няма да ни е лесно и на двама ни. Той със сигурност иска да ме победи след загубата в Австралия. Вероятно предстои още един специален ден за всички в Гърция," заяви и Циципас.

Гледайте финала тук!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Преди финала в Дубай: Федерер се завръща в топ 5, Циципас дебютира в десетката Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | роджър федерер - стефанос циципас | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook