Край на победния ход: Надал отстъпи на Лехечка и напусна Мадрид с гордо вдигната глава

от в 01:18 на 01.05.2024
Елеонора Александрова

Тазгодишната надпревара в Мадрид ще остане специален спомен за Рафаел Надал. Матадора, който е под номер 512 в световната ранглиста, поради многото пропуснати месеци, сътвори истински подвиг, достигайки до 1/8 финалния етап на турнира. 

Днес обаче Иржи Лехечка се оказа прекалено висока летва за именития испанец. Макар и доста по-неопитен в Тура, чехът демонстрира същински мастърклас над легендарния си опонент и с резултат 7:5, 6:4 се изравни най-добрия си резултат на Мастърс турнири (по-рано тази година Лехечка достигна до същата фаза в Индиън Уелс). Така той ще премери сили с Даниил Медведев и ще направи своя опит за класиране за първи полуфинал на надпревара от такава категория.

Младият чех наложи силно темпо, с ефективна игра на началния си удар още в самото начало. Агресивният му стил, съчетан с известна доза смелост му помогна да бъде конкурентен на Надал. От своя страна Матадора също разчиташе на мощната си игра, като основното му оръжие бе форхендът.

Така в една изключително физическа игра, станахме свидетели на равностойна битка в първата част на срещата. При 6:5 обаче Лехечка реализира пробив след впечатляваща точка - тогава младият талант се опитваше да се възползва от всяко свободно пространство на корта, придържайки се към силовата си игра, ала защитата на испанеца бе прекалено добра, което направи разиграването по-дълго, но в същото време и по-вълнуващо от очакваното. В крайна сметка играта на мрежата помогна на чеха да си осигури преднината.

В следващия гейм младокът бе безкомпромисен и така първият сет отиде в сметката на световния номер 31.

Лехечка наложи убийственото си темпо и във втората част. С наличието на множество уинъри младият тенисист изглеждаше много уверен в играта си и изглеждаше готов изцяло да доминира над Матадора, реализирайки брейк още в първия гейм. Надал обаче удържа на 14-минутната атака на по-неопитния си опонент при 2:1 и не му позволи да увеличи преднината си на два пробива. Лехечка продължаваше да впечатлява света на тениса с тенис на най-високо ниво.

Така той запази преднината си до самия край на двубоя и така чехът се поздрави с може би най-запомнящата се победа в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на победния ход: Надал отстъпи на Лехечка и напусна Мадрид с гордо вдигната глава Елеонора Александрова
Теми:  
atp | иржи лехецка | мадрид | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook