Циципас с голям обрат срещу Монфис в Дубай, осигури си място в топ 10

от в 18:14 на 01.03.2019
Калоян Пламенов

Гръцкият суперталант Стефанос Циципас изхвърли Гаел Монфис на 1/4-финалите в Дубай и така си върна на французина за загубата в Ротердам. Той изоставаше със сет и пробив, но все пак се окопити и след голям обрат стигна до успеха след 4:6, 7:6(4), 7:6(4). 

С успеха си Цици успя да си осигури и място в топ 10 на световната ранглиста, като дори и да загуби следващата си среща в турнира ще регистрира най-доброто си класиране до момента от началото на следващата седмица - 10-ото място в света.

Доста интересно е също така да се отбележи, че двамата с Монфис са изиграли общо три мача до момента, като и трите са от началото на тази година и през последните седмици.

В първия сет Стефанос проби във втория гейм и дръпна с 3:0 гейма аванс в резултата, но последваха силни моменти от страна на неговия противник. Монфис върна пробива в петия гейм, а в седмия проби решително и до края на сета си взимаше подаванията.

Вторият сет започна прекрасно за французина - с пробив в третия гейм. Циципас обаче се окопити и в шестия гейм върна пробива. След като нямаше повече пробиви до края на частта се стигна до тайбрек в който гръцкият тенисист спечели след 7:4 точки в своя полза.

В третия и решителен сет Монфис имаше цели четири шанса да пробие в осмия гейм, но в крайна сметка неговият противник ги спаси. И в този сет се стигна до тайбрек в който младокът спечели със същия резултат - 7:4 точки. 

В следващия си мач Циципас ще се изправи срещу Роджър Федерер или Борна Чорич. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас с голям обрат срещу Монфис в Дубай, осигури си място в топ 10 Калоян Пламенов
Теми:  
гаел монфис | стефанос циципас | тенис турнир в дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook