Федерер: Нямам никакво намерение да продължавам с тениса, ако не печеля титли

от в 14:58 на 03.04.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер направи своето завръщане в тенис през миналия месец в Доха, а Маестрото нагледно показа, че далеч не е загубил усета си към играта и записа чудесен успех над Даниел Еванс, само че впоследствие отстъпи в драматичен двубой на Николоз Басилашвили, който впоследствие се поздрави със спечелването на титлата. Ранното поражение на швейцареца пък породи нова вълна от въпроси за неговите бъдещи намерения в спорта и колко още смята да продължава да се състезава, а ето какво отговори самият 20-кратен шампион от Шлема:

"Нямам намерение да продължавам да се състезавам, ако отпадам във вторите кръгове на малките турнири. Желанието ми е да побеждавам най-големите играчи в най-силните надпревари. Знам как да постиган тази цел и работя усилено по нея, но това изисква време и трябва за известен период да съм здраво стъпил на земята, а не да летя в облаците.

Зад всяко подобно завръщане се крие огромно количество работа и се надявам хората да могат да го разберат, защото не бих могъл да постигна нищо в моята кариера, ако не бяха прекараните безкрайни часове в тренировки" - призна живата легенда на спорта.

Източник: Tennishead.net

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Нямам никакво намерение да продължавам с тениса, ако не печеля титли Калоян Соколов
Теми:  
интервю | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook