Федерер: Предпочитам Индиън Уелс пред Маями, тук е рай за един тенисист

от в 09:15 на 15.03.2019
Калоян Пламенов

Роджър Федерер признава, че в по-ранните етапи от своята кариера е харесвал повече турнира в Маями от този в Индиън Уелс, но сега е точно обратното. Швейцарецът е на 1/4-финал в настоящата надпревара и ще се изправи срещу полската сензация Хуберт Хуркач в битка за място на 1/2-финалите. 

"В ранните ми тенис години предпочитах турнира в Маями пред този в Индиън Уелс. Харесвах атмосферата на големия град, заедно с неговите вибрации. Днес обаче предпочитам спокойни места и определено настоящият турнир ми по допада", обяви Маестрото.

"Това е и заради турнирния директор Томи Хаас с когото сме много добри приятели, а също така и заради децата. И за тях е по-добре, когато играя на по-спокойно място като Индиън Уелс", добави още той.

"За мен това място е много специално. Има природа, планини, пустиня, всичко е просто страхотно. И да играеш тук е просто супер. Мисля, че това е един тенис рай с цялата тази природа, която има около нас. Хората са направили прекрасни градини с много растения и зеленина, чувството е просто чудесно".

"Има страхотни кортове, страхотни съоражения, а и чудесни места на които можеш да излезеш да хапнеш и да пийнеш. Феновете наистина се забавляват, но и ние играчите го правим", каза още той.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Предпочитам Индиън Уелс пред Маями, тук е рай за един тенисист Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook