Федерер с необичайно твърдение: Клеят е по-бърз от повечето твърди кортове

от в 22:54 на 04.06.2021
Мирела Николова

 

Роджър Федерер се завърна на Откритото първенство на Франция след двугодишно отсъствие от турнири от подобна категория, но показа, че далеч не е забравил как се играе успешно на Голямата сцена и записа победа в откриващите два кръга на турнира - над Денис Истомин и над Марин Чилич.

След четирисетовия си успех във втори кръг Маестрото разговаря с журналисти и сподели някои доста любопитни подробности относно бързината на кортовете в Тура, сравнявайки клея с твърдата настилка.

„Разиграванията в мача срещу Чилич не бяха никак продължителни и ако трябва да съпоставим тези в откриващите ми двубои в Париж с тези на турнира в Доха, който се провежда на хард, мога да кажа, че в Доха разиграванията бяха доста по-бавни и по-дълги."

„Мнозина мислят, че клеят е бавна настилка, но това не е напълно така. Всъщност е по-бърза от голяма част от твърдите кортове в днешно време. Единствено в Синсинати и в Шанхай, както и на още няколко надпревари на закрито бих определил покритието като по-бързо", завърши швейцарецът.

Източник: TennisHead

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер с необичайно твърдение: Клеят е по-бърз от повечето твърди кортове Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | роджър федерер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook