Феликс Оже-Алиасим спечели оспорвания канадски сблъсък с Шаповалов

от в 12:34 на 12.02.2021
Мирела Николова

Световният №12 Денис Шаповалов се сбогува с Откритото първенство на Австралия, след като в изцяло канадски двубой бе надигран от Феликс Оже-Алиасим с 5:7 5:7 3:6. Мачът беше доста оспорван, като бе решен от някои деликатни моменти в края на първите 2 сета в полза на по-ниско ранкирания състезател, който за място във втората седмица на надпреварата ще спори с Аслан Карацев, нанесъл изненадващо поражение на Диего Шварцман по-рано днес.

Двамата стартираха двубоя на високи обороти и сервиращите изцяло поемаха инициативата в разиграванията благодарение на солидното си първо подаване. Шаповалов често успяваше да генерира сила с форхендите си, с които удобно отваряше корта, за да нанесе съкрушителен завършващ удар. Това му донесе успех и в Тилдъновия гейм той съумя да реализира първия пробив в мача. Авансът му не трая дълго и още в ответното му подаване Оже-Алиасим моментално възстанови паритета в геймовете, който се запази до 5:5. Точно когато Денис сервираше, за да вкара първата част в тайбрек, сервисът му се пропука, което означаваше два сетбола за съперника му, като вторият от тях бе материализиран.

Втората част се разви по идентичен начин като предходната, тъй като в средата на сета Шаповалов си спечели пробив преднина, но 2 гейма по-късно резултатът бе изравнен. Престрелката от основната линия продължи, като така и нямаше ясно изявен фаворит в точките. Решителният момент отново дойде в края на сета, когато Оже-Алиасим се възползва от неточностите от ракетата на опонента си и увеличи преднината си в отделните части.

Третият сет не предложи особено голяма интрига - световният №19 проби рано и нямаше проблеми да го затвърди. Подпомогнат от стабилния си начален удар, след серия убедителни сервис геймове Оже-Алиасим подпечата мястото си в осминафиналите на първата "мейджър" надпревара за годината.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Феликс Оже-Алиасим спечели оспорвания канадски сблъсък с Шаповалов Мирела Николова
Теми:  
atp | денис шаповалов | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook