Финалистът от РГ е аут: Рууд напусна Уимбълдън след поражение от световния №112

от в 17:52 на 29.06.2022
Владислав Риждов

Уго Юмбер имаше обнадеждаващ старт на сезона, като още в първия си мач за годината надигра Даниил Медведев, само че заразяване с COVID-19 попречи на французина да продължи доброто си начало на годината и в следващите месеци той нито веднъж не успя да спечели два поредни мача, сривайки се до №112. Това обаче се промени с началото на Уимбълдън, където Юмбер спечели драматична петсетова среща в първи кръг, а днес бе още по-категоричен, надигравайки световния номер 6 Каспър Рууд - 3:6 6:2 7:5 6:4.

Срещата започна с размяна на пробиви, след което последваха два експресни сервис гейма от страна на сервиращите. Постепенно обаче Рууд придоби инициативата и диктуваше темпото със своя форхенд. Норвежецът спечели осем от девет възможни точки в средата на сета, за да се откъсне с 3:2. Остатъкът от частта все пак не премина безпроблемно за поставения под номер 3 и на него му се наложи да отразява точка за пробив в края, но успя да поведе в общия резултат.

С настъпването на втория сет Юмбер значително подобри равнището си на представяне и това бързо се увенча с успех за френския левичар. Световният номер 112 се добра до ранен пробив, а авансът му дори можеше да стане още по-изразителен, но Рууд намери сили да спаси подаването си. Бившият номер 25 обаче нито за момент не отстъпи назад и по-добрата му игра скоро бе наградена с нов брейк, след който той откри сметката си в двубоя.

Последвалата част се превърна в най-оспорваната от всички досега. Тя стартира отлично за финалиста от Ролан Гарос, който загуби общо две точки в първите три изиграни гейма - 3:0. Рууд обаче бързо трябваше да се раздели с лидерството си, след като последва изравняване от страна на Юмбер, а в самия края на сета шампионът от Хале за 2021-а нанесе решителен удар по съперника си, пробивайки го за 6:5, преди категорично да си извоюва водачеството в общия резултат.

Равностойната игра се пренесе и в четвъртата част, където двамата се представяха безупречно от линията за сервис. Първите сериозни възможности бяха за Рууд, който получи три шанса да се откъсне в резултата, но не успя да ги оползотвори. Това вдъхна допълнителна увереност в половината на французина, който проведе последните три гейма на високо ниво, преди да се поздрави с крайния триумф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалистът от РГ е аут: Рууд напусна Уимбълдън след поражение от световния №112 Владислав Риждов
Теми:  
каспър рууд | обзор | уго юмбер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook