Фриц обърна Шаповалов и се класира за 1/2-финалите в Доха

от в 14:45 на 11.03.2021
Владислав Риждов

Тейлър Фриц се калсира за полуфиналите в Доха след обрат срещу Денис Шаповалов. Американецът победи поставеният под номер 4 в схемата след 5:7 6:3 7:5, за първа победа над този съперник.

Първият сет бе равностоен, преди в самия му край Шаповалов да направи пробив, който му даде възможността след кратка почивка да сервира за сета и така канадецът поведе в общия резултат. Сервисът се оказа от ключово значение за световния номер 11, тъй като той не загуби нито една от точките, които се разиграха след първо и второ подаване.

Един единствен брейк раздели двамата и във втория сет. Този път обаче той бе на сметката на Фриц. Той го реализира още във втория гейм, а след това показа стабилна игра, като не допусна нито една точка за пробив и задържа аванса си до края на сета, за да вкара развръзката в решителна трета част.<

>

Решителният сет стартира по чудесен начин за 23-годишният американец, след като той проби Шаповалов в отриващия му сервис гейм, а след това уверено задържа преднината си. В края на сета обаче дойдоха и проблемите за Фриц. Той трябваше да отразява два брейк шанса в осмия гейм на сета, а след това, сервирайки за мача при 5:4, пропусна два мачбола и позволи на Шаповалов изравни резултата. Фриц не се отчая от пропуснатите шансове в предишния гейм и моментално постигна нов брейк, с който за втори път щеше да сервира за крайната победа. Американецът показа непоколебимост в последвалия си сервис гейм и си гарантира участието сред последните четирима в надпреварата.

В спор за място на финала Фриц ще спори срещу победителя от двубоя между Роджър Федерер и Николоз Басилашвили.<

>

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц обърна Шаповалов и се класира за 1/2-финалите в Доха Владислав Риждов
Теми:  
атп доха

Коментари





Следвайте ни в Facebook