Гаел Монфис безславно напусна Ролан Гарос 2021

от в 16:42 на 03.06.2021
Диана Андреева

Дори публиката не успя да помогне на Гаел Монфис да се справи с представителя на следващото поколение Микаел Имер. Във втория си мач на Ролан Гарос 2021 Ла Монф, както е известен световният номер 15 в Тура, отстъпи в една оспорвана битка, изпълнена с множество обрати - 6:0 2:6 6:4 6:3 и сложи край на тазгодишното си участие в надпревара от Големия шлем.

Монфис бе в апогея на своята кариера през 2020, но пандемията от COVID-19 изцяло срина играта на французина, който не беше печелил мач в продължение на 15 месеца. Но това се промени в Лион по-рано, когато Гаел безпроблемно се наложи над Тиаго Сибот Уилди в два сета, ала впоследствие отстъпи на Йошихито Нишиока. Макар и очакванията към него да не бяха големи, особено с оглед на никак нелекия му жребий, световният номер 15 напомни за най-добрите си дни в Тура и сломи шампиона на Estoril Open 2021 Алберт-Рамос Виньолас.

Но през днешния ден Монфис отново не успяваше да контролира ситуацията на корта. Имер играеше разнообразно, а с помощта на чести накъсвания на играта, той не позволяваше на своя опонент да навлезе в ритъм. След категоричното начало, когато шведът "върза геврек" на местния представител, младокът сякаш подцени стоящия от другата страна на мрежата тенисист и му позноли да възвърне паритетата в отделните части.

Настроението на корта рязко се повиши, а феновете очакваха да станат свидетели на пълен обрат, ала това не се случи. Имер отново започна да показва агресивната си игра от основна линия, която подкрепена от много стабилен начален удар, му позволи да се поздрави с крайния успех след близо два часа и 30 минути.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гаел Монфис безславно напусна Ролан Гарос 2021 Диана Андреева
Теми:  
гаел монфис | микаел имер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook