Героят на домакините: Де Минор пречупи Беретини и запази шансовете на Австралия!

от в 11:45 на 02.01.2022
Мирела Николова

Днешният ден на ATP Cup не стартира по благоприятен начин за Австралия, които трябваше да преглътнат поражение срещу Италия в първия сблъсък за деня между двете страни, след като Яник Синер лиши от шансове за победа световния №176 Марк Пърсел, заменил отказалия се минути преди срещата Джеймс Дъкуърт.

За да подпечата успеха на Италия, в двубоя на първите ракети завърналият се от контузия Матео Беретини излезе на корта срещу Алекс Де Минор, но не устоя на натиска на изключително вдъхновения и подпомаган от трибуните австралиец, който видимо се чувстваше по-комфортно на корта и заслужено триумфира след 6:3 7:6(4). Така развръзката на сблъсъка между двете страни ще дойде в двубоя при тандемите.

Австралиецът навлезе уверено в срещата, като умело неутрализираше мощта в началния удар на съперника и благодарение на отлично пласираните си ретури успяваше да поеме инициативата в разиграванията. Великолепната му успеваемост на втори сервис на противника му донесе ранен аванс от пробив и 4:1, който Де Минор поддържаше безпроблемно до самия край на откриващата част.

Вторият сет стартира с убедителни подавания за сервиращите, които не оставяха никакви възможности за брейк на съперника. Световният №7 значително стабилизира представянето си, но представителят на Австралия дочака удобния момент, за да повиши още повече нивото си в седмия гейм и да нанесе пробив. Заставайки на сервис линията за затваряне на мача обаче, Де Минор показа сериозни колебания, от които Беретини не се поколеба да се възползва и да осъществи пробив в последния възможен момент - 5:5. 

Изходът на тази част бе решен в тайбрек, в който австралиецът рано взе контрол върху събитията, повеждайки с 3:0 точки, и след като не остави никакви съмнения за това кой от двамата заслужава успеха по-силно, изравни общия резултат в сблъсъка между Италия и Австралия.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героят на домакините: Де Минор пречупи Беретини и запази шансовете на Австралия! Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | алекс де минор | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook