Ги Форже обяви какво в момента му липсва на Медведев за първа титла от "Шлема"

от в 06:41 на 10.11.2020
Калоян Пламенов

Директорът на "Мастърс" турнира в Париж Ги Форже се изказа много ласкаво за шампиона от надпреварата Данил Медведев.

Руснакът спечели титлата, след като на финала надделя над Александър Зверев и вече може да се похвали с трофей от надпреварата, която е от "Мастърс 1000", във френската столица.

"Медведев е много необичаен тенисист, за това е и интересен. След първия кръг говорих с треньора му и се оказа, че двамата са имали труден разговор един с друг", обяви Форже.

"Той трябваше да разбере, че играе добре, въпреки че имаше някои трудни моменти. В тениса от време на време трябва да се справяш с разочарования, но някои са твърде податливи на тях, което не е хубаво".

"Треньорът пък трябва да ти предоставя насоки за целия турнир. След този разговор Медведев тръгна уверено нагоре и видяхте какво направи. Успя да спечели трофея".

"Трябва да призная, че Данил не за първи път ме изненадва. Казват, че след Федерер, Надал и Джокович представителите на следващото силно поколение са Зверев и Медведев. Данил е наистина много талантлив, показва изумителен тенис. В него има нещо лудо, което привлича. Тенисът се нуждае от тенисисти, които са различни от останалите. През тази година имаме страхотен шампион, който обаче има още накъде да израства".

"След няколко години той може да спечели титла от "Шлема", ако направи играта си по-стабилна и ударите му станат малко по-мощни. Но има и други претенденти като Зверев, Шаповалов, Тийм и Циципас. Надявам се, че скоро ще можем да включим и Юго Умбер в този списък". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ги Форже обяви какво в момента му липсва на Медведев за първа титла от "Шлема" Калоян Пламенов
Теми:  
ги форже | данил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook