Година и половина по-късно: Бивш финалист на Уимбълдън е пред завръщане в Тура!

от в 13:17 на 14.12.2022
Калоян Соколов

Ако върнем лентата с едно десетилетите назад, то ще се озовем във времето на най-голямата доминация от страна на Голямата четворка, когато рядко тенисисти извън нея достигаха до полуфиналите на турнирите от Шлема, а какво остава да имат шанс да ги спечелят. Все пак имаше известни наченки за разместване на пластовете по високите етажи в ATP Тура, тъй като Григор Димитров, Кей Нишикори и Милош Раонич напредваха с много бързи темпове, което ги превръщаше в претенденти да прекъснат хегемонията на установените лидери в спорта.

Бързо обаче тогавашните младоци видяха, че това е почти невъзможно за постигане, защото записаха един куп обезсърчителни поражения в значими двубои с Федерер, Джокович и Надал, а японецът и канадецът нямаха никакъв късмет и по отношение на травмите, които често ги принуждаваха да отсъстват за дълго от кортовете.

Всъщност сериозните здравословни проблеми на Нишикори и Раонич им коства мястото в световната ранглиста, като и двамата не записаха нито един мач през настоящия сезон, но нещата изглежда започват да се нареждат за бившите финалисти от Шлема.

Наскоро азиатецът обяви как планира да играе поне още 5 години на най-високо ниво и ще възобнови състезателна дейност още с началото на 2023-та година, докато днес стана ясно, че бившият номер 3 също вече прекарва сериозно време на тренировъчните кортове и се е оттървал от надномермоното тегло, което се явяваше сериозен проблем за него при последните му турнирни изяви.

Раонич е взел участие само в една надпревара от миналия март насам, отпадайки в първия кръг на състезанието в Атланта от Брендън Накашима. Оттогава някогашният подгласник на Уимбълдън е имал контузии в областта на десния крак и ахилеса, само че изглежда най-лошото вече е зад него и той скоро ще обяви кога отново ще го видим обратно на най-голямата тенис сцена.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Година и половина по-късно: Бивш финалист на Уимбълдън е пред завръщане в Тура! Калоян Соколов
Теми:  
atp | кей нишикори | любопитно | милош раонич

Коментари





Следвайте ни в Facebook