Гофен сюрпризира Надал и форсира решаващ мач на двойки между Белгия и Испания!

от в 13:32 на 10.01.2020
Марк Хаджижеков
Давид Гофен постигна едва втората си победа над действащия световен номер едно - Рафаел Надал! Белгиецът показа вдъхновяващ тенис, който му помогна да се справи със съпротивата на първата ракета на Испания в последователни сетове след 6:4 7:6(3). Това означава, че решаващ мач на двойки ще определи кой измежду тимовете на Белгия и Испания ще продължи до полуфиналите на ATP Cup, след като по-рано днес Роберто Баутиста Агут с лекота се справи с Кимер Копеянс.

https://twitter.com/atptour/status/1215590677477822464?s=20

Още от началото на мача се виждаше, че Гофен е запазил високото ниво на игра от мача срещу Григор Димитров. Играта на белгиеца блестеше с изключително висок интензитет, като именно Гофен определяше изхода на повечето разигравания.



Надал обаче побърза да отговори на качествения тенис на съперника, като всичко това доведе до поредица от сервис геймове, в които тенисистите имаха множество възможности за пробив.

Двамата си размениха по един такъв в средата на откриващата част, а при 4:3 „Матадора” достигна до цели три поредни брейкшанса, но Гофен не се предаде и извърши „пълен ремонт” в подаването си, за да достигне до паритета.

https://twitter.com/atptour/status/1215562103785803781?s=20

Впоследствие именно Давид стигна до пробив, а след като го затвърди, белгиецът се доближи на сет от изненадата.

https://twitter.com/TennisTV/status/1215569649724731392?s=20

Гофен умело се възползва от инерцията, която беше набрал от края на първия сет, за да пробие в началото на втория, като при 4:2 11-тият в света имаше още две възможности за пробив, които окончателно щяха да сломят Надал.

Световният номер едно обаче за сетен път демонстрира безграничната си воля за победа и скоро не само че Надал се пребори за подаването си, ами и реализира рибрейк, за да достигне до равенство.

Двамата спечелиха следващите си няколко сервис геймове сравнително лесно, за да се стигне до тайбрек, като в него ръката на Гофен изобщо не трепна, докато Рафа допусна серия от нетипични грешки, сред които и двойна.



Ударите на белгиеца летяха с безупречна острота и дори бързоногият „Матадор” не съумяваше да ги неутрализира, като след смяната на полетата Давид вече водеше д 4:2.

Скоро белгиецът се поздрави с нов минибрейк, а с това - и с четири поредни мачбола. Първият бе отразен след хубав начален удар на испанеца, но при втория топките за сервис бяха у Гофен, който избра перфектния момент, за да запише шестия си ас в двубоя, като по този начин белгиецът даде повод на сънародниците си да ликуват, оставяйки всичко в ръцете на белгийската двойка.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен сюрпризира Надал и форсира решаващ мач на двойки между Белгия и Испания! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook