Григор Димитров - Душан Лайович 4:6, 6:2, 4:6

от в 22:30 на 02.10.2018
Георги Христов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на старта на АТР 500 в Пекин. Душан Лайович го надигра с 6:4, 2:6, 6:4.

Димитров, който търси първия си трофей за 2018 година, имаше да защитава достигането си до полуфиналите от предния сезон. Най-доброто му постижение пък датира от 2016, когато отстъпи в спора за трофея на Анди Мъри.

Сърбинът ще играе с Кайл Едмънд или Матео Беретини в четвъртфиналите.

ПЪРВИ СЕТ:

Лайович проби още в първия гейм и повежда с 2:1 преди първата почивка. Лайович спечели два поредни гейма на нула и води с 3:2 и по време на втората пауза. Лайович спечели нов гейм на нула за 5:3, а след това беше на две точки от сета, но Гришо все пак си взе подаването - 4:5. Лайович нямаше никакви проблеми и затваря първата част с 6:4 за 32 минути. Димитров го подпомогна с 3 двойни и общо 15 непредизвикани грешки.

ВТОРИ СЕТ:

Григор реализира първия си пробив в мача и след това поведе 40:0. Лайович изравни и дори стигна до три точки за пробив поред, но ги пропусна - 3:0 за Димитров. Лайович изигра два страхотни гейма, в които загуби само една точка и пробивът е върнат - 2:3. Лайович не успя да задържи високото си ниво на игра и Димитров реализира пореден пробив - 4:2. Григор нямаше никакви затруднения и с втори пробив затвори 6:2.

ТРЕТИ СЕТ: Лайович бързо поведе с пробив за 2:0 в третия сет. Гришо имаше много тежък пети гейм, но все пак го спечели и разликата от един пробив се запазва - 2:3. Важен момент в мача - Гришо реализира моментален рибрейк и след това за първи път повежда в сета - 4:3. И последва необясним срив за Гришо при 4:4, когато допусна две двойни грешки, за да бъде пробит отново като този път не успя да се върне в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров - Душан Лайович 4:6, 6:2, 4:6 Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - душан лайович | душан лайович | тенис | тенис на живо | тенис турнир в пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook