Григор Димитров отказа участие в Шанхай, загуби шансове и за Лондон

от в 02:10 на 05.10.2018
Георги Христов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отказа участие на предстоящия "Мастърс 1000" в Шанхай. Така първата ни ракета ще загуби нови 180 точки за световната ранглиста, които трябваше да защитава в надпреварата.

Това на практика слага край на теоретичните шансове на Димитров да се бори за място в топ 8 и съответно участие на финалния турнир на АТР в Лондон. Именно в британската столица Гришо трябваше да защитава своята титла от миналия сезон. За момента родният талант се намира на 17-то място в годишната АТР Race класация.

До края на 2018 година Григор Димитров засега е заявил участие на АТР 500 във Виена и на "Мастърс 1000" в парижката зала "Берси" в края на месеца.

От топ 10 в Шанхай участие няма да вземат още Рафаел Надал и Джон Иснър, а травма в дясното рамо спира и №11 Давид Гофен.

Титлата си предстои да защитава Роджър Федерер, който ще е под №1 поставен, а след него са Новак Джокович, Хуан Мартин дел Потро, Александър Зверев, Марин Чилич, Доминик Тийм, Кевин Андерсън и Кей Нишикори.

В основната схема Григор ще бъде заменен от Андреас Сепи. Кей Нишикори също се възползва и ще намери място в топ 8 поставените.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров отказа участие в Шанхай, загуби шансове и за Лондон Георги Христов
Теми:  
григор димитров | мастърс лондон | тенис | тенис турнир в шанхай | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook