Григор Димитров се отказа от следващия заявен турнир в своята програма

от в 08:39 на 14.10.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров няма да играе на ATP 250 надпреварата в Антверп. Българинът трябваше да бъде поставен под номер 2 на турнира в белгийския град, който ще стартира на 16 октомври, само че е преценил да си вземе малко по-дълга почивка след края на азиатското си турне.

Това е напълно резонно решение с оглед на силния му рейд на Мастърса в Шанхай, където днес ще се изправи в 1/2-финален сблъсък срещу Андрей Рубльов, а не бива да забравяме и как първата ни ракета вече участие в трето поредно състезание, като преди това достигна до финалната четворка в Чънду и 1/4-финалите в Пекин.

Така мястото на българина в основната схема ще бъде заето от французина Уго Гастон, а освен Димитров, то от състезанието се оттеглиха още играчи от ранга на Яник Синер, Борна Чорич и Уго Юмбер. Първи поставен в турнира ще бъде Стефанос Циципас, а там ще бъде и друг от полуфиналистите на Мастърса в Шанхай - Себастиан Корда.

Григор пък ще се завърна на корта за ATP 500 надпреварата в зала, която ще стартира на 23 октомври във Виена и ще събере цели четирима представители на световния топ 10.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров се отказа от следващия заявен турнир в своята програма Калоян Соколов
Теми:  
atp | антверп | бгтенис | григор димитров | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook