Григор Димитров срещу Мартон Фучович - анализи, очаквания и коефициенти

от в 17:03 на 28.09.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров ще стартира участието си тази вечер на ATP 250 надпреварата в Сан Диего, като негов първи съперник ще бъде Мартон Фучович. До момента родният ни представител се е срещал два пъти с този съперник и никога досега не го е побеждавал, макар че имаше всички шансове да го стори във всеки един от тези предходни сблъсъци. Нека обаче сега да поразсъждаваме какво трябва да промени първата ни ракета, за да се поздрави най-после с успех над този опонент:

Какво да очакваме от Мартон Фучович?

Унгарецът се намира под номер 41 в световната ранглиста, в която е достигал с 10 места по-напред преди два сезона и може да се похвали със спечелването на титлата в Женева по същото време. 29-годишният играч е бивш шампион на Уимбълдън при юношите и това лято отново показа колко е опасен върху тревата, класирайки се за четвъртфиналите на най-стария тенис турнир в света. Оттогава насетне формата на Мартон падна стремглаво надолу и той има само една победа в последните два месеца.

Фучович несъмнено е един от най-добре подготвените физичеки тенисисти в Тура и няма никакъв проблем да престоява на корта по над 3 или 4 часа, а същевременно е изключително атлетичен и покрива съвършено корта. Той също така е много устойчив в дългите размени от основната линия, като няма да сбъркаме, ако го определим за един наистина завършен състезател, който наглед няма видими слабости.

Световният номер 41 главно разчита на своя форхенд, когато иска да повиши темпото в разиграването, докато бекхендът придава стабилност, но определено страда от липса на острота, което кара Мартон да миксира успешно с отличните си слайсове. Известна слабост за унгареца се явяват началните му удари, тъй като рядко му носят лесни точки и дори водят до значителен брой двойни грешки.

Как може да противодейства Григор Димитров?

Григор категорично разполага с по-опасен начален удар и далеч по-развити завършващи удари, така че инициативата ще бъде именно у него и той трябва да се стреми да не я изпуска и да не влиза в темпото на опонента. Гришо е длъжен да използва своите силни оръжия, с които може да избегне евентуалната битка на изтощение, където предимството определено ще бъде на страната на Фучович.

Димитров също така трябва да натиска преимуществено противниковия бекхенд, тъй като той главно е удар за удължаване на точката и не носи никакви дивиденти на по-нискоранкирания играч. Трябва да споменем и много късите втори подавания на бившия подгласник в София, защото те ще дадат възможност на нашето момче да бъда агресивен още от ретура и така да диктува събитията в сервис геймовете на опонента.

Друг добър вариант пред хасковлията биха били излизанията към мрежата, което идва от факта, че защитата на противника му не е сред най-устойчивите и той рядко е в състояние да обръща ситуацията, когато бъде притисната до стената, а наличието на слаба страна определено прави световния номер 41 уязвим при подобни ситуации.

Очаквания и коефициенти

Очаквам този път Григор Димитров да постигне успеха срещу днешния си съперник, след като вече загатна за завръщане към оптималната си форма на Мастърса в Синсинати и нямам съмнение, че този път реваншът ще бъде взет с оглед на проблемите пред Фучович, който трябва да бъде в оптимално състояние, за да търси победа над българина.

Букмейкърите не са така категорични в прогнозите си, предлагайки ставка от 1,80 за краен успех в полза на унгареца, докато шансовете за първата ни ракета са оценени на 2,00. Определено се очертава много интересна битка между двама тенисисти с отлични технически заложби, така че не пропускайте да проследите срещата на обичайните линкове в Tennis.bg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров срещу Мартон Фучович - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | истории и анализи | мартон фучович | сан диего

Коментари





Следвайте ни в Facebook