Григор: Натрупах увереност от победата срещу Федерер, сега надграждам

от в 17:34 на 26.09.2019
Георги Христов

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира в Чънду (Китай) от категорията ATP 250. Поставеният под №4 в схемата Димитров победи със 7:5, 7:5 британеца Даниел Еванс.

За място на полуфиналите Димитров ще играе срещу Александър Бублик, който е 71-и в ранглистата.

"Това беше първият ми мач след US Open и бях малко нервен. Исках да се представя добре. Стремя се да надграждам в последните седмици. Беше наистина добра победа. Сега ще се подготвям за следващия мач," заяви българинът.

Той бе попитан за победата срещу Федерер. "Винаги, когато победиш топ състезател, се стремиш да оцениш максимално този успех. Измина доста време откакто бях печелил такъв мач. Нямаше как да се случи на по-добра сцена от US Open. Атмосферата беше луда. Натрупах много увереност от този успех. Бил съм и от двете страни на медала в такива случаи. Отново усещам, че всеки се стреми да  покаже най-добрия си тенис срещу мен. Може да ви прозвучи странно, но първата победа на US Open значеше много за мен, за да натрупам увереност. Тя не идва след една победа срещу даден играч, това е процес.

"Участвам във всеки турнир, за да го спечеля. Разбира се, че искам да спечеля тук. Сега гледам към следващия двубой. Надявам се нещата да се развият добре за мен оттук нататък," анализира още той.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Натрупах увереност от победата срещу Федерер, сега надграждам Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в чънду | чънду

Коментари





Следвайте ни в Facebook