Григор след класирането си за финала в Бризбейн: Руне е добър играч, но аз също съм такъв

от в 16:35 на 06.01.2024
Мартин Петков

Григор Димитров изигра нов отличен двубой при участието си на АТР 250 турнира в Бризбейн, като страхотното му представяне в хода на цялата седмица го отведе до финала в надпреварата. По-рано днес най-добрият ни тенисист нямаше на практика никакви колебания, за да се справи със съпротивата на последния останал австралиец в схемата Джордан Томпсън, сломявайки го с крайното 6:3 7:5, като след края на мача си първата ни ракета даде кратко интервю на корта.

Запитан за днешния успех и представянето си напоследък:

- Прекрасният за мен период продължава. Пристигнах тук с добро усещане, което се оказа правилно, защото кортът е като домашен за мен. Дойдох тук рано заедно със семейството и отбора ми. Щастлив съм, че отново ще бъда част от финала и много благодаря на всички ви за подкрепата. - започна българинът.

Относно присъствието на родителите си на корта:

- Това добавя и допълнително напрежение, защото не искам да губя пред тях. Видях начина, по който баща ми ме гледа. И двамата много ме подкрепят. Преди години, когато ме попитаха кои са моите герои в живота, отговорът е - те, родителите ми са моите герои. И не на последно място, моят екип също така. Те преминават с мен през възходите и паденията. - сподели Гришо, като впоследствие отдели повече внимание относно важността на семейството си, за което можете да прочетете тук.

За утрешната си битка с Холгер Руне в спор за титлата:

- Определено ще бъде труден финал, защото срещу мен е много добър играч, но и аз съм такъв. Той се разви за много кратък период от време, като постига страхотни резултати и има всички оръжия в играта си. За утре обаче предпочитам да гледам от моята страна на мрежата и ще се фокусирам върху това, което искам аз да направя. - завърши най-добрият ни тенисист.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор след класирането си за финала в Бризбейн: Руне е добър играч, но аз също съм такъв Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | бризбейн | григор | григор димитров | интервю | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook