Григор за родителите си: Щастлив съм, че са тук до мен, семейството е най-хубавото нещо!

от в 15:28 на 06.01.2024
Мартин Петков

Григор Димитров постигна нов паметен триумф на австралийска земя и заслужи мястото във финала на АТР 250 турнира в Бризбейн. Най-добрият български тенисист изнесе поредната си великолепна продукция от началото на новия тенис сезон и надви домакинския представител Джордан Томпсън с убедителното 6:3 7:5, за да оформи сблъсък с Холгер Руне за отличието в утрешния ден. В минутите след успеха си пък родната ни първа ракета даде интервю на корта, в което бе запитан за важността на това родителите му - Димитър и Мария Димитрови, да са заедно с него в Австралия и неотлъчно да го подкрепят в хода на двубоите му, като нашето момче отговори следното:

"Много съм щастлив. Тяхното присъствие ми носи и допълнително напрежение, защото не искам да загубя пред тях, ха-ха. Нямаме възможност да прекарваме много време заедно през годината. Да можем да пътуваме заедно, при това по празниците... това е най-хубавото нещо на света. Семейство! През годините не сме имали шанса да прекарваме много време заедно, така че се опитвам да наваксам пропуснато с тях. Всеки миг прекаран с тях, независимо на корта или извън, ме кара да осъзная още повече какво искам в живота си след тениса.

Към момента аз изживявам мечтата си, правя това, което обичам, ще играя финал пред всички вас тук. Има толкова много позитиви. Просто искам да се насладя на всеки един момент... да остана в него. Независимо от това дали печеля или губя, аз ще продължа напред!" - каза Григор Димитров след класирането за финала в Бризбейн, където ще опита да дублира титлата си отпреди седем години.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор за родителите си: Щастлив съм, че са тук до мен, семейството е най-хубавото нещо! Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | бризбейн | григор | григор димитров | димитров | интервю | мария димитрова

Коментари





Следвайте ни в Facebook