Хале: Рубльов си отмъсти на световния №53 и е на първи 1/4-финал от два месеца насам

от в 20:50 на 22.06.2023
Мартин Петков

Андрей Рубльов продължи победния си ход на турнира в Хале и си резервира билет за финалната осмица в надпреварата. Руснакът през днешния ден до голяма степен загърби колебанията си, които изпита на старта в състезанието, и срещна съпротива от домакинския представител Яник Ханфман в рамките на само един сет, преди да вземе своя реванш от него за поражението си на Мастърса в Рим, сломявайки го за час и 40 минути на корта - 7:6(6) 6:3. Бившият финалист в германския град ще опита да повтори постижението си в турнира отпреди две години, когато спори за титлата, но за целта първо на четвъртфиналите ще трябва да премери сили с един измежду шампиона от Хертогенбош - Талон Грикспор, и защитаващия трофея си в Хале Хуберт Хуркач.

Стартът на двубоя за световния номер 7 беше изключително силен, след като той се чувстваше уверен в това да атакува още от първата точка и съумя да наложи темпото си, пробивайки откриващото подаване на своя противник. Скоропостижно Рубльов достигна до възможност за дублиране на предимството си, ала германецът не остана безучастен към случващото се и промени тактическия си замисъл, като вече все по-често можехме да го видим в близост до мрежата, където впечатляваше с волетата си и не просто оцеля, а дори намери сили, за да навакса изоставането си в статуквото.

Руснакът все пак не допусна напълно да изгуби контрол върху събитията на корта и се мобилизира, като разполагаше с брейкбол в 11-ия гейм, който обаче профука, за да станем свидетели на тайбрек, където обрати не липсваха и макар Ханфман да спечели четири поредни точки, за да поведе с 5:3, то впоследствие третият поставен взе всичко в свои ръце и триумфира в пет от следващите шест разигравания, за да отмъкне дебютния сет.

С настъпването на втората част световният номер 53 беше напът да се сдобие с ранен аванс в резултата, като подходи агресивно на ретур, но московчанинът намери верен съюзник в лицето на своя сервис и отрази брейкбол, за да удържи подаването си. Оттам насетне бившият финалист придоби инициативата в разиграванията, които умело ръководеше с вездесъщия си форхенд, като изграждаше атаките си по впечатляващ начин и предизвикаше купища грешки в играта на германеца, което доведе до два поредни пробива на сметката на фаворита. Предусетил прииждащото поражение, германецът не сломи примирено глава пред родната си публика и продължи да се бори, като осъществи рибрейк, но силите му не стигнаха за нещо повече и Рубльов остана хладнокръвен на сервис, за да узакони триумфа си по пътя към първия си четвъртфинал от турнира в Баня Лука през април насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хале: Рубльов си отмъсти на световния №53 и е на първи 1/4-финал от два месеца насам Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | хале | яник ханфман

Коментари





Следвайте ни в Facebook