Халеп продължава към полуфиналите в Дубай след нов перфектен мач

от в 19:41 на 17.02.2022
Владислав Риждов

Симона Халеп изигра още един мач на много високо на надпреварата в Дубай и вече е на крачка от финала в Обединените арабски емирства. Днес най-добрата румънка отново не загуби сет, след като се справи със съпротивата на Онс Жабер с 6:4 6:3

Двете си размениха по един брейк в дебютните минути на сблъсъка, а равенството не се задържа задълго. Халеп бе по-активната от двете и закономерно си изгради солиден аванс, повеждайки с 5:2. Жабер обаче не спря да се бори и навакса и този пробив, като имаше шанс да възстанови паритета. Шампионката от 2020-а имаше други намерения и още в ответния гейм пречупи за пореден път тунизийката, с което се приближи към победата.

Втората част започна с момент на подем от страна на световната номер 10. Жабер потегли с 2:0, но загуби следващите пет гейма и така бившата водачка в ранглистата имаше целия контрол върху събитията на корта. До края Халеп остана концентрирана и си осигури среща с Йелена Остапенко в повторение на финала от Ролан Гарос 2017.

Вероника Кудерметова, която през вчерашния ден поднесе изненадата, отстранявайки действащата шампионка Гарбинье Мугуруса, също намери място сред последните четири участнички. Рускинята се справи в три сета с Жил Тайхман, а на полуфиналите очаква победителката от последната среща за деня между Даяна Ястремска и Маркета Вондрушова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп продължава към полуфиналите в Дубай след нов перфектен мач Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta dubai | дубай | обзор | онс жабер | симона халеп | тенис турнир в дубай - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook