Халеп спечели румънското дерби с Русе и е на заслужен четвъртфинал в Дубай!

от в 21:41 на 16.02.2022
Калоян Соколов

Симона Халеп имаше трудни моменти през последните месеци  и травма в прасеца не й позволи да участва в миналогодишния Уимбълдън, където румънката трябваше да защитава своята титла и това доведе до сериозен спад за нея в ранглистата. Сега обаче тя изглежда отново в чудесна форма и заслужено се поздрави с поредна победа в хода на на 2022-ра.

Днес бившата номер едно се изправи срещу Елена Габриела Русе, която изненадващо отстрани Паула Бадоса в миналия кръг, но не можа да сътвори втора поредна сензация и отстъпи на именитата си сънародничка. Халеп контролираше развитието на сблъсъка от първата до последната минута, което я отведе до рутинен успех с 6:2 6:3 и така ще премери сили с Онс Жабер в спор за място на полуфиналите в Дубай.

Двукратната шампионка от Шлема показваше характерната си скорост и имаше отговор за всяко едно агресивно отиграване на Русе. Това се отрази сериозно на аутсайдерката, която загуби търпение и изведнъж се оказа изоставаща с 1:4 гейма. Все пак световната номер 59 показа известни проблясъци и върна един от двата си пробива пасив, но впоследствие Халеп отново повиши оборотите и спечели комфортно откриващата част.

Вторият сет отново стартира с мигновен пробив в актива на по-вискоранкираната тенисистка, а оттам насетне тя поддържаше с лекота преднината си до 5:2 в своя полза, когато пласира поредна серия от отлични ретури, за да сложи точка на спора в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп спечели румънското дерби с Русе и е на заслужен четвъртфинал в Дубай! Калоян Соколов
Теми:  
wta | дубай | елена габриела русе | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook