Играчи, които да държите под око на Аустрелиън Оупън

от в 09:30 на 14.01.2023
Tennis.bg

Аустрелиън Оупън (Откритото първенство на Австралия) е първият турнир по тенис от Големия шлем за сезона. Турнирът се провежда ежегодно всеки януари в Мелбърн Парк, Австралия. Тази година надпреварата ще започне на 16 януари. Участие ще вземат прочути тенисисти като Новак Джокович, Даниил Медведев, Рафаел Надал, Стефанос Циципас, Арина Сабаленка, Ига Швьонтек и да не забравяме нашата гордост Григор Димитров – най-високо класираният български тенисист в историята.

Днес тенисът е сред най-харесваните спортове. Той развива не само тялото, а и психиката, тъй като изисква добра концентрация, бърза и ясна мисъл, устойчивост. Играчите трябва да умеят да оценяват ситуацията и да вземат тактически решения. Ето защо този спорт е толкова увлекателен за феновете. Независимо дали се интересувате от спортни залози, или не, е добре да се информирате за историята и постиженията на участниците. Така ще ви бъде още по-интересно, докато гледате срещите от предстоящата надпревара. Ние ще ви улесним, като ви разкажем по малко за играчите, чието представяне на Аустрелиън Оупън 2023 си заслужава да следите.

Кой е вероятният победител при мъжете

Според повечето прогнози основен фаворит за победител в Аустрелиън Оупън при мъжете е Новак Джокович. Но нека обобщим успехите и на останалите играчи, които също имат реалния шанс да победят.

Новак Джокович

Сръбският тенисист Новак Джокович е носител на забележителните 21 титли от Големия шлем. В началото на миналия сезон възникнаха някои проблеми поради наложените противоепидемични мерки и визата му трябваше да бъде отнета за 3 години. Но добрата новина е, че мерките бяха разхлабени през лятото и правителството промени позицията си спрямо белградчанина. Новак Джокович ще може да участва в Откритото първенство на Австралия. Нещо повече – той се смята за основен фаворит за спечелване на турнира. Все пак е бил номер 1 в света за рекордните 373 седмици. Към момента Джокович е номер 5 в света на сингъл.

Даниил Медведев

Даниил Медведев е още едно ключово име в света на тениса, което трябва да държите под око. Руският тенисист в момента е номер 7 в световната ранглиста от Асоциацията на професионалните тенесисти. Медведев е спечели 15 титли от ATP Tour, включително от US Open 2021 и ATP Finals 2020. Много от прогнозите сочат него като втори фаворит за краен победител на Аустрелиън Оупън 2023.

Рафаел Надал

Рафаел Надал няма нужда от представяне. Той е печелил рекордните 22 титли в турнирите от Големия шлем. Надал поставя и абсолютен рекорд като печели цели 14 титли от Ролан Гарос. Ето защо е наричан и Кралят на клея. Според прогнозите той има по-малки шансове от Новак Джокович и Даниил Медведев на АО, но със сигурност отново ще покаже невероятни умения и професионализъм.

Григор Димитров

Няма как да не споменем и участието на най-добрия български тенисист Григор Димитров въпреки, че не е сред основните фаворити за победител. Изглежда, че Гришо е доста мотивиран, тъй като показа прецизна игра и победи хърватина Борна Чорич в мач от турнира Kooyong Classic в Мелбърн.

Фаворити при жените

По всичко личи, че претендентите в надпреварата Аустрелиън Оупън за мъже ще влязат в успорвани двубои. Но сме сигурни, че и дамите няма да отстъпят и ще направят зрелищни двубои. Нека видим кои са фаворитките при жените.
Ига Швьонтек

Голяма част от прогнозите сочат, че основна заподозряна за краен победител при жените в Откритото първенство на Австралия е полската тенисистка Ига Швьонтек. Тя е само на 21 години, а през 2020 година печели Ролан Гарос. Тенисистката е първият представител на страната си с титла от Големия шлем. Още през юношеските си години Ига Швьонтек печели олимпийски златен медал на двойки от Младежката олимпиада в Буенос Айрес.

Арина Сабаленка

Не е зле да следите и играта на Арина Сабаленка на Аустрелиън Оупън. Тя е беларуска професионална тенисистка, класирана на 2 място в света на сингъл и на 1-во на двойки от Женската тенис асоциация (WTA). Общият брой спечелени титли в кариерата й е 16 – десет на сингъл и шест на двойки. Можем да предположим, че има реални шансове да победи и в този турнир.

Каролин Гарсия

Ето, че стигнахме и до една представителка на Франция – професионалната тенисистка Каролин Гарсия. През 2017 година постига най-високото си 15-то място в ранглистата за жени на WTA. Вярно, няма успехите на Ига Швьонтек и Арина Сабаленка, но е достатъчно амбициозна да направи изненада.

В спортове като тениса не се гледат само техническите умения. За феновете важна е емоцията, начинът, по който всеки играч оценява дадена ситуация и показва завидна устойчивост. А играчи с толкова професионален опит и успехи като тези, които споменахме несъмнено ще направят страхотно шоу. Затова ви съветваме да не пропускате срещите от Аустрелиън Оупън 2023.

Откритото първенство на Австралия ще се излъчва както в онлайн пространството, така и по телевизията. Може да следите мачовете от АО по Евроспорт 1, Евроспорт 2, ESPN. Първите срещи започват на 16 януари от 01:00 часа българско време. Тогава нашето момче Григор Димитров ще има сблъсък със сериозен и непредсказуем първи съперник – Аслан Карацев. Нека се насладим на тази вълнуваща среща и да го подкрепим, макар и от разстояние.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Играчи, които да държите под око на Аустрелиън Оупън Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook