Имаме нова номер едно! Швьонтек постигна нужния успех и ще дебютира на върха

от в 02:11 на 26.03.2022
Калоян Соколов

Преди няколко дни Ашли Барти обяви шокиращата новина, че се отказва от тениса и по този начин оваканти челната позиция в световната ранглиста. Австралийката съвсем наскоро беше завоювала титлата от Откритото първенство на Австралия, като изглеждаше в своя собствена лига и не се виждаше как някоя състезателка може да я конкурира за първото място в света.

Сега обаче Барти ще бъде извадена от подреждането на WTA, което гарантира сигурна нова лидерка при обновяването на класацията и аритметиката ясно показа, че Ига Швьонтек се нуждае само от една победа на турнира в Маями, за да дебютира на своеобразния трон в дамския тенис. Полякинята пък показа железни нерви и не се поддаде на напрежението, постигайки успех над Виктория Голубич на старта във Флорида и закономерно ще се превърне в новата водачка на ранглистата - 6:2 6:0.

Швьонтек проби още дебютното подаване не опонентката си в мача, а впоследствие отрази цели пет възможности за рибрейк и поведе с 3:0. Последва момент, в който швейцарката можеше да прояви здрави нерви, измъквайки се с лекота от ситуация 0:40, ала оттам насетне втората в схемата пое нещата в свои ръце и бързо приключи сета в своя полза.

20-годишната състезателка ставаше по-уверена с всеки изминал миг на корта, което ѝ позволи да действа с голяма доза свобода и тя постигаше сериозен брой завършващи удари. За непоставената тенисистка ставаше все по-трудно да оказва адекватна съпротива, докато бившата шампионка от Шлема демонстрираше най-доброто си възможно лице и с лекота доведе сблъсъка до позитивен за себе си завършек. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Имаме нова номер едно! Швьонтек постигна нужния успех и ще дебютира на върха Калоян Соколов
Теми:  
wta | ашли барти | ига швьонтек | маями | номер едно | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook