Индиън Уелс: Квитова оцеля след обрат, Контавейт с безкомпромисно начало

от в 01:10 на 13.03.2022
Мирела Николова

Петра Квитова нямаше най-добрия старт на сезона, след като допусна серия ранни поражения и днес бе напът да инкасира ново такова, ала демонстрира характер и съумя да обърне събитията в своя полза и да потегли с трисетова победа на WTA 1000 турнира в Индиън Уелс. Чехкинята надделя с 6:7(4) 6:4 6:4 над световната №59 Александра Саснович в мач, продължил над 2 часа и половина, за да си гарантира място в третия кръг на надпреварата, където я очаква сблъсък с шестата поставена Мария Сакари.

В откриващия сет никоя от двете тенисистки не можеше да намери своя ритъм на сервис, което стана причина за множество възможности за пробив. Квитова на два пъти се сдоби със сетболи на ретур, които така и не бяха материализирани и затова се стигна до тайбрек, чието начало бе в полза на двукратната шампионка от Уимбълдън, която обаче впоследствие понижи интензитета в играта си и спечели само една от последните осем точки в частта.

Вторият и третият сет се развиха по идентичен начин, тъй като и в двата чехкинята си осигури ранна преднина от пробив, която успяваше да поддържа благодарение на солидния си начален удар и отлична игра от основната линия, извели я до крайния успех.

В друг двубой от програмата световната №5 Анет Контавейт също си осигури участие в следващия етап на турнира в Калифорния, като постигна това далеч по-лесно. Нейна съперничка бе Кристина Кучова, която не успя да окаже сериозна съпротива и бе надиграна от естонката, поздравила се с победата след 6:4 6:1. Чехкинята бе първата, която реализира пробив в петия гейм на дебютната част, но оттам насетне по-високоранкираната състезателка взе контрола в свои ръце и бе неотразима до самия край на мача, за да си подпечата билета към третия кръг, където ще срещне Маркета Вондрушова.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Индиън Уелс: Квитова оцеля след обрат, Контавейт с безкомпромисно начало Мирела Николова
Теми:  
wta | анет контавейт | индиън уелс | Обзори | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook