Иванишевич: Джокович е герой; някои никога повече нямаше да играят след Австралия

от в 01:47 на 11.07.2022
Мирела Николова

Новак Джокович бе изправен пред множество изпитания в емоционален аспект от началото на годината, когато бе депортиран от Австралия и лишен от възможност да участва в Аустрелиън Оупън. Въпреки това обаче сърбинът не падна духом и през вчерашния ден триумфира на Уимбълдън за четвърти пореден път и общо седми в кариерата си, надделявайки над Ник Кирьос в сблъсъка за титлата. Впоследствие самият Ноле заяви колко огромно значение има този трофей за него, имайки предвид всичко преживяно през сезона дотук, като тези негови думи бяха потвърдени и от треньора му Горан Иванишевич, който разказа следното:

"Не съществува начин, по който да се подготвиш за Кирьос, няма как да измислиш тактика срещу него - той е гений. Непредсказуем е, разполага с най-силния сервис в света. В продължение на 15 минути най-добият тенисист на ретур в Тура не можеше да докосне топката на противников начален удар. Стратегията беше - получиш ли шанс, пробиваш го. Фокусирахме се върху това какво Новак трябва да прави и най-вече да се придържа към малките детайли. 

Този момент е наистина емоционален за нас. Толкова трудна година беше дотук, истински кошмар. Отне му време да намери формата си след случилото се в Австралия, след това последва загубата от Рафа на Ролан Гарос. В моите очи Новак беше фаворитът за титлата на Уимбълдън, но въпреки това нищо не е сигурно. Макар наглед да имаш най-големи шансове, нито една победа не е сигурна, така че не е лесно. В момента Новак има 21 титли от Шлема и напълно заслужава това.

Никога не съм се съмнявал в него. Той се нуждаеше от известно време, за да може отново да намери мир и спокойствие в душата си. Някои хора никога повече нямаше да докоснат ракета, ако трябваше да изживеят това, пред което бе изправен той в Австралия. Тук става въпрос за нещо героично. 

Когато и Мариан беше в екипа, ми беше по-лесно, защото споделяхме стреса. Сега 100% от напрежението пада върху мен, докато преди беше наполовина. Беше истинско удоволствие да работя заедно с него", разказа Иванишевич по повод раздялата на Джокович и Вайда в началото на сезона.

Относно плановете оттук насетне хърватинът подходи шеговито: "Сега отивам на почивка, заслужих си я. Не знам докога. Вероятно Байдън ще промени мнението си", завърши с надежда шампионът от Уимбълдън 2001.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иванишевич: Джокович е герой; някои никога повече нямаше да играят след Австралия Мирела Николова
Теми:  
atp | горан иванишевич | интервю | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook