Изненадите от Кирьос не спират: Ще играе на Ролан Гарос през следващата година

от в 08:54 на 04.04.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос наскоро заяви, че не смята да играе повече на клей до края на своята кариера и едва ли някой можеше да се усъмни в неговите думи, имайки предвид, че австралиецът беше изиграл само един турнир на червени кортове през последните три години. Бившият номер 13 бе изключително прям в мотивите си и призна как не би желал да бъде част от евентуален сценарий, в който се налага да се изправи срещу Диего Шварцман на червени кортове и е принуден да си разменя по 40 удара в разиграване с него.

Все пак Кирьос зарадва своите фенове и реши да се включи на ATP 250 надпреварата в Хюстън, която стартира през днешния ден и се провежда именно на землена настилка. Ник дори стигна още по-далеч при едно от кратките си интервюта за канала на турнира и обяви изненадващата новина, че планира да се завърне на Ролан Гарос догодина.

"Моят клей сезон ще започне и ще завърши в Хюстън. Догодина обаче ще играя на Ролан Гарос, така че ще го обявя точно в този момент. Това ще бъде моето завръщане там, след като не съм участвал от четири години. Причината е, че моята приятелка иска да посети Париж и така същевременно бих могъл да се състезавам на Откритото първенство на Франция. 

Това няма да се случи още тази година, защото вече решихме да се приберем вкъщи и този период ще бъде от огромна значимост за нас, тъй като впоследствие ни предстои 3-месечно постоянно пътуване. Аз съм силно привързан към дома си, а освен това съм от Австралия и времето прекарано там е много ценно" - признава 95-ият в ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите от Кирьос не спират: Ще играе на Ролан Гарос през следващата година Калоян Соколов
Теми:  
atp | Ник Кирьос | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook