Изпълнителният директор на WTA: Твърде е рано да говорим за другите турнири

от в 12:35 на 10.03.2020
Димитър Беловски

Стив Саймън, който е изпълнителен директор на Женската Асоциация по тенис (WTA) каза, че няма да спекулира за турнирите след Индиън Уелс дали ще се проведат или не. Вчера стана ясно, че първият Мастърс турнир в Индиън Уелс няма да се проведе заради коронавируса.

Това е и един от най-големите турнири, които няма да се проведат заради COVID-19. Засега все още няма информация за друг наистина голям турнир от тенис календара, който няма да се проведе.

Саймън е на мнение, че здравето на хората е от изключителна важност.

„Първо и най-важно е здравето на играчите, персонала, доброволците и феновете, които посещават турнирите. За съжаление BNP Paribas Open 2020 няма да се проведе, а решението е базирано на медицински съвет, получен на 8 март. WTA е с хората, засегнати от коронавирус в този регион и по целия свят. Разочаровани сме, че нашите фенове няма да могат да дойдат и да гледат състезанието, нашите играчи също са разочаровани, че няма да се състезават в следващите две седмици. Спонсорите също, които подкрепяха надпреварата,“ заяви Саймън.

„Ние обаче разбираме, че решението е направено в интерес на здравето и безопасността на хората, което е топ приоритет в момента. Твърде е рано да спекулираме какво ще се случи с другите турнири. Ще продължим да упражняваме мониторинг над ситуацията. Здравето и безопасността е на първо място.“

Турнирът след Индиън Уелс е този в Маями. След това следват турнирите в Чарлстън и Богота, които стартират на 6 април.

Някои от играчите спекулираха, че турнирът в Маями също ще бъде отменен, той като коронавируса стигна и зоните на Маями.

Засега такава информация няма.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изпълнителният директор на WTA: Твърде е рано да говорим за другите турнири Димитър Беловски
Теми:  
wta | индиън уелс | коронавирус

Коментари





Следвайте ни в Facebook