Жребият в Париж отреди - Джокович, Федерер и Надал в една половина (пълна схема)

от в 18:31 на 27.05.2021
Диана Андреева

Един от най-вълнуващите турнири от календара на ATP и WTA - Ролан Гарос, започва след броени дни, а нетърпението на всички тенис почитатели е огромно. Преди броени минути бе изтеглен жребият на надпреварата, а той отреди множество интригуващи срещи и сблъсъци на най-високо ниво.

Водачът на световната ранглиста Новак Джокович оглавява схемата в Париж. Сърбинът ще открие кампанията си срещу Тенис Сандгрен, а в следващия етап очаква Лука Пуй или Пабло Куевас. Първия поставен състезател по пътя на Ноле е Уго Юмбер, но в четвърти кръг го очаква далеч по-трудно препятствие, а именно някой измежду Алекс де Минор, Давид Гофен, Марко Чекинато или представителя на следващото поколение Лоренцо Музети. В четвъртината на Ноле се намира и 20-кратният шампион от Големия шлем Роджър Федерер.

Маестрото ще изиграе първия си мач на Ролан Гарос от близо две години насам срещу квалификант, като при успех, би срещнал Марин Чилич. В трети кръг на Федерер най-вероятно му предстои сблъсък с Тейлър Фриц, а  препятствието преди мача със световния номер едно Джокович според ранкинга ще бъде някой измежду Феликс-Оже Алиасим и Матео Беретини.

Интересно е, че в една половина с Джокович и Федерер се намира и последният член на Голямата тройка - Рафаел Надал. Кралят на клея ще започне участието си срещу Алексей Попирин, а впоследствие макар и да му предстоят няколко по-лесни мача, на 1/8-финалите той ще е изправен пред сериозно предизвикателство. В тази част са Гаел Монфис, Алберт-Рамос Виньолас и евентуалният опонент на Рафа - Яник Синер, който именно на този турнир през 2020 показа на света на тениса, че има уменията да бъде следващия водач на класацията.

В долната част на четвъртината топ поставен е Андрей Рубльов. Рубльов ще трябва да се справи с немалко топ състезатели по пътя към заключителните фази, а това включа някои измежду Аслан Карацев, Диего Шварцман, Николоз Басилашвили и представителя на домакините Адриан Манарино.

Жребият на Александър Зверев може би е възможно най-благоприятния възможен. Саша ще срещне двама квалификанти, преди да се изправи срещу Дан Еванс. В тази осмина се намират Роберто Баутиста-Агут и Карен Хачанов, както и Кей Нишикори. На 1/4-финалния си сблъсък обаче Зверев ще трябва да покаже страхотен тенис, за да се класира сред последните четирима. Долната част на четвъртината е оглавявана от Принца на клея - Доминик Тийм. Австриецът, който е далеч от най-добрата си форма, ще трябва да преодолее съпротивата на Пабло Андухар, Раду Албот, както и Фабио Фонини, а в четвърти кръг би го очаквало двубой срещу някой измежду Каспър Рууд, Алехандро Давидович Фокина и Хуберт Хуркач.

Последната четвърт е оглавявана от втория поставен в надпреварата Даниил Медведев. Първото препятствие пред него е Александър Бублик, а при евентуален успех той ще срещне Томи Пол или играещия с уайлдкард Кристофър О'Конъл. Следващият опонент на Медведев, при липса на изненади, би бил Райли Опелка, а съпреникът му в четвърти кръг ще бъде определен след приключването на мачовете, сред които са Григор Димитров, Кристиан Гарин и Емил Руусувуори. В горната осмина се намира Стефанос Циципас, чийто жребий е доста благоприятен. Гъркът ще трябва да се справи с Жереми Шарди, Себастиан Корда и Джон Иснър, преди да срещне някой измежду Милош Раонич, Пабло-Кареньо Буста и Франсис Тиафо.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Париж отреди - Джокович, Федерер и Надал в една половина (пълна схема) Диана Андреева
Теми:  
голяма тройка | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | ролан гарос | тенис жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook