"Той е печелил повече титли, отколкото са участията ни": Юбенкс държи Надал да е поставен на РГ

от в 10:20 на 20.04.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал направи своето завръщане на любимия си клей през тази седмица, като дори премина първия кръг на надпреварата, но Алекс Де Минор впоследствие му показа, че все още се намира далеч от нивото на най-добрите. Все пак Матадора положи едни добри основи към влизане в топ форма за предстоящия Ролан Гарос, където е 14-кратен шампион и е допуснал общо три загуби в своята кариера.

Всичко това кара Крстофър Юбенкс да смята, че че "Краля на клея" е заслужил специално отношение от страна на организаторите във френската столици и би било най-честно да бъде сред поставените участници на турнира,  въпреки че в момента се намира извън топ 600 на света, а ето и останалата част от изказването на световния номер 41 пред Tennis Channel:

"Никой не иска да играе с Надал в първия кръг на Ролан Гарос. Това е човек, който е печелил турнира повече пъти, отколкото почти всички други тенисисти са участвали в него. В миналото имаше специална формула за поставените тенисисти на Уимбълдън и не виждам защото не може да се направи същото нещо в Париж. Рафа трябва задължително да бъде сред първите 16 поставени на Ролан Гарос. Не би имало смисъл, ако бъде поставен по-ниско от 25-тото място и вероятно няма да е много коректно да бъде сред първите 8, имайки предвид формата на играчите в този ешалон на ранглистата, но топ 16 е напълно легитимо и правилно решение" - убеден е миналогодишният 1/4-финалист от Уимбълдън, който видимо не иска да срещна испанеца на старта в Париж, ако сам съумее да попадне сред поставените, което към момента изглежда много трудна задача, имайки предвид, че е загубил от 5 от последните си 6 срещи на червена настилка.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Той е печелил повече титли, отколкото са участията ни": Юбенкс държи Надал да е поставен на РГ Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | кристофър юбенкс | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook