Като в доброто старо време: Мъри повали финалиста от Монте Карло на старта в Хихон

от в 22:49 на 11.10.2022
Мартин Петков

Анди Мъри така и не съумя в хода на американското турне да демонстрира безспорната си класа, а разочарованията за британеца продължиха да го преследват и в отборните състезания, след като той с родината си отпадна от Купа "Дейвис" и впоследствие стана част от историческата първа загуба за отбор Европа на Laver Cup. Бившият номер едно си взе кратка почивка от кортовете, преди през тази седмица да приеме "уайлд кард" за АТР 250 надпреварата в Хихон, където на старта имаше нелеката задача да срещне финалиста от Мастърса в Монте Карло - Алехандро Давидович Фокина, но напомни за славните дни в кариерата си и се поздрави с успех в последователни сетове - 7:5 6:2. По този начин за сър Анди напред в турнира предстои да се изправи срещу Педро Качин или квалификанта Алексей Ватутин.

Началото на двубоя изцяло принадлежеше на испанеца, който своебразно "летеше" по корта и често завършваше комбинациите си с печеливш удар, което му донесе пробив аванс и редица шансове да удвои предимството си. Мъри от своя страна постепенно с всяка изминала минута подобряваше позицията си и успехът му в по-дългите размени на високо темпо не закъсня, поради което той освен че възстанови равенството, съумя в последния възможен момент да реализира късен пробив, който му позволи да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част трикратният шампион от Шлема се намираше в сериозен подем и неимоверно породи във всеки фен спомени за най-добрите си дни в спорта, като в допълнение на два пъти спечели сервиса на световния номер 31 и си осигури комфортна преднина от 5:1. Бившата първа ракета на света подаваше за спечелване на срещата и пропусна мачбол, след като загуби и началния си удар, ала светкавична реакция му донесе рибрейк, както и крайната победа в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като в доброто старо време: Мъри повали финалиста от Монте Карло на старта в Хихон Мартин Петков
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | анди мъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook