Кевин Андерсън: Цял живот работих за този финал (видео)

от в 21:11 на 15.07.2018
Калоян Пламенов

Кевин Андерсън оценява шанса, който има да достигне финал на Уимбълдън срещу Новак Джокович на Централния корт. Независимо, че загуби в спора за трофея и така не успя и във втория си финал от Големия шлем след Откритото първенство на САЩ.

Това бе донякъде очаквано, тъй като южноафриканецът прекара твърде много часове на корта в последните си срещи с Роджър Федерер и Джон Иснър.

"Започнах много зле, Новак играеше страхотно. Не бях готов да се представя в началото по най-добрия начин, беше ми трудно. Щеше да бъде страхотно да поиграя по-дълго на Централния корт, но не е лесно срещу Джокович. Той е голям шампион.

"Искам просто да го поздравя за успеха днес. Не ми беше лесно през цялата седмица, но все пак това бе един невероятен турнир за всички играчи. Цял живот работиш, за да бъдеш тук на Централния корт и може би просто трябва да оценя този шанс. Както и възможността, че успях да играя в тези 21 часа часа на турнира. Всичко това означава много за мен.

"Има твърде много хора на които бих искал да благодаря. На целия ми екип и на всички хора, които ме подкрепяха от всички краища на света. Искам да благодаря също на семейството ми, на красивата ми жена Келси и на майка ми.

"Останалите ми роднини също са тук някъде в ложата и разбира се и на баща ми, който ме тренираше цели 21 години и ми даде основата да бъда такъв тенисист. Чувствам се много комфортно и се надявам, че ще имам отново шанса да играя за трофея тук. Накрая бих искал да благодаря и на всички, които ме подкрепяха у дома, защото ние имаме много дълга история в тениса. Имали сме велики играчи в миналото и е невероятно, когато видя националния флаг. Тези хора ме вдъхновяваха много".

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кевин Андерсън: Цял живот работих за този финал (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
кевин андерсън | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook