Контавейт не остави шансове на Мугуруса, Вондрушова срази Павлюченкова

от в 19:51 на 22.10.2021
Тея Кръстева

Световната номер 20 Анет Контавейт опустоши поставената под номер 2 в основната схема на турнира "Купа Кремъл" Гарбинье Мугуруса, отпускайки й едва два гейма за 6:1 6:1. По този начин естонката се класира за полуфиналната фаза на надпреварата в Русия, където ще се изправи срещу Маркета Вондрушова.

Първата част бе безпроблемно спечелена от Контавейт, която открадна подаването на своята съперничка на два пъти, а от своя страна, не позволи своето собствено да бъде застрашено - 6:1. Въпреки че резултатът във втория сет изглеждаше по същия начин, Гарбинье Мугуруса като че ли показа признаци на съпротива, достигайки до 4 точки за пробив, само че, след като не успя да материализира нито един от шансовете си, световната номер 5 съвсем се обезкуражи и след само 48 минути напусна надпреварата в Русия.

Световната номер 35 Маркета Вондрушова записа впечатляваща победа над рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:4 6:2, класирайки се за полуфиналната фаза на турнира "Купа Кремъл", където ще се изправи срещу Анет Контавейт.

Любимката на публиката навлезе вихрено в двубоя, реализирайки ранен пробив и повеждайки с убедителното 1:4. По всичко личеше, че Павлюченкова безпроблемно ще спечели частта, само че тогава румънката извърши истински подвиг, реализирайки пълен обрат от 1:4 до 6:4, открадвайки съответно по два пъти подаването на своята опонентка. Вондрушова пренесе перфектната си игра в началото на втората част, добирайки се до ранен пробив - 2:0. В края на частта световната номер 16 достигна до точка за възстановяване на паритета, само че не успя да издържи на напрежението - 4:2. Тази ситуация допълнително вдъхнови Маркета Вондрушова, която наниза още един пробив и след час и 20 минути вече можеше да се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Контавейт не остави шансове на Мугуруса, Вондрушова срази Павлюченкова Тея Кръстева
Теми:  
кремъл

Коментари





Следвайте ни в Facebook