Кордоба: Шварцман осъществи обрат и е във финалната четворка; очаква го квалификант

от в 05:56 на 05.02.2022
Калоян Соколов

Диего Шварцман е сред най-изявените клей специалисти в Тура и аржентинецът определено е големият фаворит на своята домашна надпревара в Кордоба, където е поставен под номер едно и досега никога не е печелил трофея. Местният любимец обаче е твърдо решен да промени тази тенденция през 2022-а година и днес прояви страхотна воля, за да надделее над "щастливия губещ" Даниел Елахи Галан.

Колумбиецът имаше преднина в сетовете, но класата на световния номер 14 натежа и той се наложи с крайното 3:6 6:0 7:5. Така Ел Пеке си осигури среща на полуфиналите с чилийския квалификант Алехандро Табийо, който отстрани талнатливия младок Себастиан Баез и предотврати оформянето на изцяло аржентински сблъсък във финалната четворка.

Шварцман не намираше добрия ритъм в играта си и беше пробит още на старта, а фаворитът може да се чувства истински късметлия, че не изостана далеч по-сериозно в резултата, защото Галан имаше множество възможности при ретур и същевременно сервираше безупречно, което му позволи с лекота да поведе в отделните сетове.

Бившият финалист най-после показа защо е считан за един от най-добрите посрещачи в Тура и реализира още първата си брейк точка в хода на двубоя. Впоследствие 170-сантиметровият играч осъществи пълна доминация на корта, като съперникът му не достигна нито веднъж до геймбол през втората част и заслужено всичко щеше да се реши в трети сет.

Там водачът в схемата изостана с ранен пробив, само че веднага го върна и дори на свой ред натрупа аванс, получавайки възможност да сервира за победата при 5:3 в своя полза. Тогава обаче последва серия от необичайни грешки за някогашния член на топ 10 и паритетът беше възстановен за 5:5. Все пак местният представител не позволи да се стигне до изненада и отново отмъкна подаването на опонента си, след което не повтори грешката си отпреди малко и заслужено се поздрави с успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кордоба: Шварцман осъществи обрат и е във финалната четворка; очаква го квалификант Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро табийо | даниел елахи галан | диего шварцман | кордоба | Обзори | себастиан баез

Коментари





Следвайте ни в Facebook