Кошмарът на Федерер е вече финалист в Доха!

от в 20:18 на 12.03.2021
Тея Кръстева

Световният номер 42 Николоз Басилашвили се класира за полуфиналите на надпреварата "Qatar Open" от категория ATP 250, след като вчера вгорчи завръщането на 20-кратния шампион от Големия шлем - Роджър Федерер, побеждавайки го в 3 сета. Днес 29-годишният грузинец постигна нов успех, надиграйвки Тейлър Фриц със 7:6(3) 6:1, като по този начин Басилашвили си осигури финал на ниво ATP за пръв път от юли 2019г. насам. 

Първата част бе оспорвана, като двамата тенисисти се движеха добре по корта и не допускаха сериозни грешки или изненади. Въпреки че Басилашвили изоставаше с пробив пасив, той успя да възвърне паритета в отделните геймове и логично изходът от сета трябваше да се реши чрез тайбрек. В него по-устойчивият психически играч се оказа грузинецът, реализирайки няколко мини пробива. Втората част на срещата не предложи особена драма, тъй като американският представител Тейлър Фриц беляза сериозен спад в играта си, загубвайки своето подаване на два пъти.

На финала Николоз Басилашвили ще се изправи срещу Роберто Баутиста Агут, който днес отстрани младия руски талант Андрей Рубльов с 6:3 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кошмарът на Федерер е вече финалист в Доха! Тея Кръстева
Теми:  
николос басилашвили

Коментари





Следвайте ни в Facebook