Крах за Наоми Осака в Мадрид: Японката бе разгромена от местна представителка

от в 23:37 на 01.05.2022
Владислав Риждов

Наоми Осака пристигна на Мастърса в Мадрид с надежди за добро представяне, след като самата споделяше в последните седмици, че иска да подобри представянето си на клей в хода на сезона. Бившата номер 1 направи отличен старт в испанската столица, надигравайки шампионката от Истанбул Анастасия Потапова, но през днешния ден нямаше и помен от добрите ѝ изяви срещу рускинята. В мача си от втори кръг японката спечели едва четири гейма и бе елиминирана от местната представителка Сара Сорибес Тормо с 6:3 6:1.

Надлъгването между Осака и Сорибес Тормо започна още с дебютните минути на двубоя. Двете не бяха достатъчно убедителни от сервис линията, което доведе до размяна на пробиви, след която размяна световната номер 47 поведе с 4:2. След като пое водачеството, испанката заигра с повече самочувствие и умело запази преднината си, докато именитата ѝ съперничка така и не успяваше да намери път обратно в сета. По-добрата игра от страна на домакинската състезателка бе затвърдена и в самия край на частта, когато тя за трети път открадна противниковото подаване, с което прибра и откриващата част на сметката си.

Подновяването на играта също започна силно за Тормо, която навлезе силно във втория сет. Непоставената тенисистка бързо си осигури комфортното 3:0, и все повече се доближаваше до крайната победа в сблъсъка. Противно на очакванията по-ниско ранкираната от двете продължаваше да доминира на корта и уверено гледаше към триумфа, който подпечата с образцово проведен сервис гейм, за да запише една от най-ценните победи в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крах за Наоми Осака в Мадрид: Японката бе разгромена от местна представителка Владислав Риждов
Теми:  
wta | мастърс 1000 | наоми осака | обзор | сара сорибес тормо | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook