Край на приказката: Пенистън допусна обрат срещу играч без победа на трева допреди дни

от в 19:14 на 17.06.2022
Мирела Николова

Раян Пенистън е изненадата на тази седмица, след като достигна до четвъртфиналната фаза на турнира в Куинс, без да има нито една изиграна АТР среща допреди неговото начало. За съжаление на домакините обаче, приказката на световния №180 бе доведена до край от Филип Краинович, който осъществи обрат с 4:6 6:3 6:3. Любопитното е, че допреди старта на настоящата седмица сърбинът нямаше нито една победа на трева в кариерата си, а утре ще излезе срещу Марин Чилич или Емил Руусувуори в спор за място на финала.

В откриващия сет британецът имаше отчетливо превъзходство над по-високоранкирания си опонент, като благодарение на смелата си игра от основната линия, изпълнена с дълбоко пласирани и отлично насочени удари, често поставяше под напрежение подаването на сърбина. В хода на частта обаче местният представител пропусна цели седем възможности за пробив, преди да материализира осмия си брейкбол, с което да поведе с 5:4 и не след дълго да открие сметката си в общия резултат.

Проблемите от сервис за Краинович се пренесоха и в началото на втората част, където отново бе изправен пред опасности от брейк в две от първите си три подавания. Все пак балканецът именно в тези моменти намери помощта на началния си удар и след като успя да излезе невредим от затруднената ситуация, на свой ред осъществи пробив, възползвайки се от спада в концентрацията на Пенистън. Резултатът бързо набъбна до 5:2 в полза на световния №48, който съвсем скоро изравни отделните части.

Решителният трети сет стартира с рутинно спечелени сервис геймове за двамата, преди да станем свидетели на драстичен спад в нивото на представяне на британеца, от който Краинович незабавно се възползва. Сърбинът спечели всяко от последните три подавания на противника си и макар да допусна връщане на единия от пробивите, това нямаше отражение върху развръзката на мача в негова полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на приказката: Пенистън допусна обрат срещу играч без победа на трева допреди дни Мирела Николова
Теми:  
atp | куинс | Обзори | раян пенистън | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook