Край на родното участие в пресявките на Уимбълдън: Играч без победа от 3 години спря Кузманов

от в 18:42 на 26.06.2023
Мартин Петков

Димитър Кузманов последва примера на Адриан Андреев и напусна Уимбълдън още на старта в квалификациите. Българинът, който в миналогодишното издание на най-стария тенис турнир достигна до решителния кръг на пресявките, ще трябва да почака още за така бленувания си дебют в основната схема на надпревара от Големия шлем, след като инкасира разочароващо поражение от бившия полуфиналист на Аустрелиън Оупън - Хьон Чун, който спечели първия си мач от септември 2020-а година насам, за да сломи втората ни ракета след близо два часа на корта - 6:2 3:6 6:3.

С това черната серия на Мико в пресявките на състезанията от Шлема през настоящия сезон се удължава и той за трети пореден път допуска загуба още в откриващия си мач, докато пред бившия номер 19 по пътя към същинската част на Уимбълдън стои среща с Енцо Куако във втория кръг.

Дебютните подавания в двубоя за двамата състезатели протекоха безпроблемно, преди още при второто си заставане на начален удар в сблъсъка българинът да влезе в поредица от неточности, които често се получаваха още в градежа на атаките му, при което Чун мигновено грабна шанса си и поведе с пробив. Трудните минути на корта за втората ни ракета обаче далеч не приключиха дотук и скоро той предаде отново подаването си в актива на южнокорееца, като грешките му прогресивно се увеличаваха.

Изостанал с немалка разлика назад в резултата, Кузманов се събра най-вече психически и загатна за уменията си в близост до мрежата, като осъществи рибрейк, за да редуцира частично пасива си, ала светкавично се върна към перипетиите си на собствен сервис и за трети пореден път се раздели с началния си удар, при което бившият номер 19, имащ победа над самия Новак Джокович по време на приказния си поход в Мелбърн, записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част пловдивчанинът промени до голяма степен изоснови игровия си стил и стана значително по-агресивен, като неизменно търсеше пласирането на печеливш удар в близост до линиите и съумя да пречупи защитата на бившия шампион от финалите на следващата генерация, за да се сдобие с пробив аванс. В тези минути наблюдавахме тенис близо до съвършенството от страна на Мико, като внезапно неточностите от ракетата му се завърнаха и той бе изправен пред угрозата да изгуби предимството си в седмия гейм, когато изостана с 15:40, ала именно във важния момент заложи на ключовия върху тревата прийом сервис-мрежа и лимитира шансовете пред Чун, с което отстоя преднината си в резултата и броени минути по-късно възстанови равенството в отделните сетове.

На старта на решителната трета част сервиращите наложиха до известна степен превъзходството си, но с достигането на четвъртия гейм първият сервис на българина започна все по-често да не влиза в игра и второто му подаване се превърна в обект на атаки от някогашния номер 19, който пресираше нашенеца, тръгвайки многократно напред към мрежата. Бившият полуфиналист от Шлема същевременно влезе в ритъм и изчисти неточностите в представянето си, като дори разполагаше с два брейкбола, но световният номер 183 не трепна под напрежение и удържа началния си удар, с което паритетът продължи да цари.

Така бяхме отведени до паузата след края на седмия гейм, когато Мико почувства физически дискомфорт в областта на кръста си и бе принуден да вземе медицински таймаут, но проведената интервенция с физиотерапевта на корта не даде искания от всички ни резултат и българинът загуби осем от следващите десет точки в мача, с което Чун отмъкна победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на родното участие в пресявките на Уимбълдън: Играч без победа от 3 години спря Кузманов Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | уимбълдън | хьон чун

Коментари





Следвайте ни в Facebook