Край на негативната серия: Жабер постигна първи успех над световната №18 в кариерата си!

от в 07:26 на 05.09.2022
Мартин Петков

Онс Жабер несъмнено е тенисистката, която в хода на годината надгради най-много в представянето си, като демонстрира огромния си потенциал на клей и трева, завоювайки титлата в Мадрид, а впоследствие остана и подгласничка във финала на Уимбълдън. Тунизийката не стартира по най-добрия начин кампанията си на кортовете в Северна Америка, но от началото на Откритото първенство на САЩ демонстрира завидно ниво, отстранявайки последователно три домакински представителки, за да може през днешния ден да повали непобедената от себе си при предишните им три двубоя рускиня Вероника Кудерметова. Световната номер 5 изигра блестящ сблъсък, що се отнася до представянето ѝ на начален удар, което бе в основната на успеха ѝ, дошъл за час и 30 минути на корта след 7:6(1) 6:4, като по този начин си осигурява среща на четвъртфиналите с Айла Томлянович, която по-рано в надпреварата елиминира Серина Уилямс.

Началото на двубоя изглеждаше сравнително равностойно, но с опитите си да пласира дълбоки удари в близост до основната линия рускинята затрудняваше съперничката си, като в допълнение реализираше уинър при всяка открила ѝ се възможност и ознаменува силния си старт с пробив аванс за 5:2. Арабката, която биваше твърде статична в действията, промени стила си, след като изостана назад в резултата и започна да разнообразява в отиграванията си, позовавайки се често на един от любимите си прийоми в лицето на късата топка. Жабер в допълнение на това стриктно подбираше комбинациите си и неведнъж излезе на мрежата, с което напълно разруши ритъма на световната номер 18, за да възстанови паритета, предизвиквайки изиграването на тайбрек, в който се представи близо до съвършенството и след като наказа всяка една от плитките топки, които изпрати съперничката ѝ, то тя закономерно записа откриващия сет на сметката си.

Кудерметова съумя скоропостижно да се реабилитира от множеството грешни решения, които ѝ костваха да изостане назад в общия резултат, и разполагаше с два брейкбола за началото на втората част. Тунизийката обаче точно в кулминационните мигове сервираше на върха на възможностите си и посредством директни точки от начален удар отстрани опасността, с което наглед обезкуражи 18-тата поставена и се доближи максимално до крайния успех след реализиран пробив на нула - 4:1. Световната номер 5 сервирайки за победата, допусна известен спад и позволи на рускинята да редуцира пасива си, ала точно в този момент последва светкавична реакция от Жабер, която изигра едни от най-добрите си точки в хода на срещата и при начален удар на съперничката се поздрави с успеха в сблъсъка, като оползтвори първия си мачбол.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на негативната серия: Жабер постигна първи успех над световната №18 в кариерата си! Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | вероника кудерметова | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook