Лазаров повали световния номер 132 в драматичен двубой и е на 1/4-финал в Майорка!

от в 18:53 на 01.09.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров се наслаждава на една от най-добрите си седмици от началото на сезона, след като преодоля квалификациите на Чаланджъра в академията на Рафаел Надал, а вчера се поздрави и с победа в основната схема, отстранявайки Хамад Медиедович. Този успех определено беше изключително престижен, тъй като 19-годишният Медиедович се намира с над 100 места пред Алекс в световната ранглиста и кариерата му е финансирана лично от самия Новак Джокович, който вижда следващата звезда на Сърбия в негово лице.

Днес пък родният ни представител изнесе четвърти пореден мач на много високо равнище през седмицата и закономерно отстрани третия поставен Александър Вукич, чиито силни изяви през сезона го отведоха до четвъртфинал на ниво ATP и победа в Големия шлем. Българинът поддържаше константно високо ниво през цялата среща и надделя с крайното 6:4 4:6 6:4, за да се класира за четвъртфиналите, а един измежду Матеус Пучинели Алмейда и Михаил Кукушкин го разделя от дебютен Чаланджър полуфинал.

Лазаров сервираше отлично от самото начало, докато австралиецът определено имаше трудности с това да намери оптималния си ритъм в ударите и запращаше огромна част от форхендите си директно в аут. Нашият сънародник веднага усети колебанията на своя съперник и доброволно му отстъпи инициативата, като се задоволяваше да подсича топката и изчакваше поредната грешка от другата страна на мрежата. Въпросната тактика донесе успех на софиянеца, който осъществи пробив и поддържаше безпроблемно аванса си до 5:3, когато съумя да отрази два брейкбола и заслужено поведе в отделните сетове.

Постепенно по-високоранкираният състезател започна да става значително по-точен в завършващата фаза на играта и квалификантът изпитваше трудности да се справи с неговата контролирана агресия. Вукич повиши ефективността на първото си подаване и вече контролираше сериозна част от разиграванията, което му позволи да се сдобие с преднина от 5:2 гейма. Тогава Алекс влезе в страхотна серия и получи възможност да сервира за връщането на паритета в резултата, пласирайки фамозен минаващ удар от бекхенд. Последва обаче спад от негова страна и победителят щеше да бъде определен в решителна част.

В нея силите бяха сериозно изравнени, ала именно четвъртата ни ракета си създаваше далеч повече шансове на ретур и световният номер 132 постоянно беше поставен под напрежение. В крайна сметка нервите на фаворита не издържаха и той инкасира пробив при 4:4, а впоследствие Лазаров показа здрави нерви и се поздрави с една от най-големите си победи, която го доближи до дебют в топ 350 на световната ранглиста.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров повали световния номер 132 в драматичен двубой и е на 1/4-финал в Майорка! Калоян Соколов
Теми:  
александър вукич | александър лазаров | бгтенис | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook