Лазаров сътвори фамозен обрат над шампион от АТР Cup и е 1/4-финалист в Казахстан!

от в 11:48 на 11.05.2022
Владислав Риждов

Александър Лазаров записа три последователни победи, за да се класира за 1/8-финалите на Чаланджъра в Шимкент, Казахстан. Там го очакваше наглед трудно предизвикателство, тъй като жребият го противопостави срещу поставения под номер 3 Александър Шевченко, който в началото на годината бе част от отбора на Русия, спечелил АТР Къп. Алекс обаче бе решен на всичко, за да удължи победната си серия и реализира впечатляващ обрат, подпечатвайки си мястото на  четвъртфиналите в надпреварата - 3:6 6:4 7:6(3).

Двубоят стартира с уверени изяви от начален удар и за двамата състезатели. Равенството остана непроменено до средата на сета, като преди това Лазаров се беше справил с три брейк шанса за съперника. В седмия гейм обаче Шевченко намери начин да пречупи подаването на родния ни представител, което изведе руснака напред с 4:3, а до края той не загуби нито гейм, доближавайки се по-близо до 1/4-финалите.

След паузата двамата продължиха да са убедителни в собствените си подавания и нямаше никакви признаци, че можем да станем свидетели на пробив. Това все пак се случи, когато Лазаров и Шевченко си размениха цели пет пробива. За щастие обаче последният такъв бе на сметката на българина, който поведе с 5:4, а впоследствие категорично изравни общия резултат.

Интригата беше пълна в решаващата част, а Алекс стартира по-добре, достигайки до три възможности за брейк в самото начало. 283-ят в света удържа на настъпателните действия от страна на национала ни за Купа "Дейвис". Във финалната фаза на сблъсъка Лазаров регистрира изненадващ спад и се пропука, което позволи на опонента му да сервира за победата. Нашето момче обаче показа завиден борбен дух в ключовите моменти и изравни геймовете, а руснакът сякаш беше изправен срещу стена в края. В последвалия тайбрек Алекс допусна ранно изоставане, но по чудесен начин обърна събитията в своя полза, повеждайки с 4:2, а впоследствие загуби само една точка, преди да триумфира в тази двучасова битка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров сътвори фамозен обрат над шампион от АТР Cup и е 1/4-финалист в Казахстан! Владислав Риждов
Теми:  
александър лазаров | александър шевченко | бг тенис | обзор | Чаланджър | шимкент

Коментари





Следвайте ни в Facebook