Медведев: Ако трябва да умра на корта, за да победя - готов съм да го направя

от в 17:26 на 02.01.2022
Диана Андреева

През вчерашния ден бе дадено началото на първия турнир за сезона - АТР Cup, а днес участието си в надпреварата започнаха и действащите шампиони от Русия. В доста експериментален състав поради отсъствието на Андрей Рубльов и Аслан Карацев, Медведев и компания записаха дебютен успех, надделявайки над резервата Франция с 2:1 победи. 

След като Роман Сафиулин даде мечтан старт на страната си в откриващия мач на сингъл, Даниил Медведев бе шокиран от световния номер 35 - Уго Юмбер, като по този начин срещата на двойки щеше да е определяща за крайния изход. Един наистина вълнуващ мач успя да изведе "Сборная" до успешно начало на турнира, а впоследствие първата ракета на Русия Даниил Медведев коментира случилото се през деня в кратко интервю: 

"Днес изпитах доста разнообразни емоции. Впечатлен съм от играта на Роман и искам за пореден рът да го поздравя. Но моят мач беше просто нереален и мисля, че сътворихме наистина качествено шоу за зрителите. Ядосан съм, че загубих, но имайки се предвид, че получих крампи във втория сет, няма какво толкова да се "оправдавам" за развоя на срещата. Въпреки дискомфорта обаче не бях далеч от победата.

Независимо от болката и умората реших да играя и на двойки. Никой от нас не е специалист в този тип мачове, но бяхме решени да дадем всичко от себе си. Не ми беше никак леко, защото разполагах с едва 25 минути между двата ми мача, но бях твърдо решен, че ще дам всичко от себе си, защото играя за Русия. Ако трябва да умра на корта, за да победя - готов съм да го направя. Не знам как ще се чувствам утре, но в момента просто съм щастлив, че успях да помогна на отбора да победи" - завърши Медведев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Ако трябва да умра на корта, за да победя - готов съм да го направя Диана Андреева
Теми:  
atp cup | даниил медведев | интервю | роман сафиулин | русия

Коментари





Следвайте ни в Facebook