Медведев е отмъстен: Рубльов преодоля свой кошмарен съперник и е финалист в Хале!

от в 18:58 на 24.06.2023
Мартин Петков

Андрей Рубльов се завърна отново към най-добрия си тенис през настоящата седмица на турнира в Хале, където е бивш подгласник, като си осигури възможност в утрешния ден да спори за титлата в надпреварата. Руснакът избра да постави началото на тревния си сезон именно в германския град и макар да изпита колебания в първите си няколко мача, то днес беше безупречен срещу осмия поставен Роберто Баутиста Агут, от когото досега имаше пет поражения в девет двубоя, и отмъсти за своя добър приятел Даниил Медведев, подчинявайки в последователни сетове бившия полуфиналист от Уимбълдън - 6:3 6:4. По този начин световния номер 7 си подпечата място във финалния сблъсък в Хале, където ще срещне дебютанта на такава фаза в АТР 500 турнир Александър Бублик, когото ще опита да надиграе по пътя към седмата си титла в тази категория.

Първият гейм предостави цели три точки за пробив пред шампиона от Монте Карло, но коравият испанец неизменно пласираше неспасяеми сервиси и измъкна подаването си. Игрово предимство обаче продължаваше да е изцяло на страната на Рубльов и той отново се сдоби с брейкболо в следващия сервис гейм на съперника си, а този път Баутиста Агут капитулира след забит бекхенд в центъра на мрежата. Руснакът дори можеше да удвои преднината си, но не оползотвори аванс от 0:40 и последваха характерните за него гневни реакции към неговия щаб. Все пак това не попречи на третия поставен да задържи преднината си до самия край и скоро той разполагаше с преднина в отделните сетове.

С настъпването на втората част световният номер 23 най-после намери остротата в ретурите си и предугади действията на по-високоранкирания тенисист, за да отмъкне подаването му, откъсвайки се напред в резултата. Бившият полуфиналист от Уимбълдън обаче не съумя да задържи равнището си на собствен сервис на необходимото ниво и скоропостижно допусна преднината му да бъде заличена, но това дори го мотивира да работи още по-усилено на посрещане и той отново разполагаше със своите шансове да поведе в резултата.

Изправен до стената, руснакът последователно на два пъти трябваше да премине сериозен тест на начален удар, като спаси общо три брейкбола и придоби сериозен импулс в представянето си, който използва в решителния десети гейм, когато наложи доминация от вездесъщия си форхенд и пречупи защитата на Баутиста Агут, за да сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев е отмъстен: Рубльов преодоля свой кошмарен съперник и е финалист в Хале! Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | роберто баутиста агут | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook