Медведев: Мога да нарека Джокович свой приятел

от в 12:51 на 01.11.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев и Новак Джокович са най-добрите състезатели в света към момента и ще си оспорват челната позиция в ранглистата до края на сезона. Това обаче не пречи на двамата да изпитват взаимно уважение и дори приятелки чувства един към друг, а всички фенове на тениса си спомняме речта на руснака, след като той спечели Откритото първенство на САЩ.

Тогава той благодари на 20-кратния носител на титли от Шлема, че неведнъж го е канил да тренират заедно, когато шампионът от US Open тепърва е пробивал в елита на спорта и обяви сърбина за най-великия на всички времена. Световният номер едно на свой ред върна добрите думи, поздравявайки напълно сърдечно опонента си за постигнатото.

Този уикенд пък Джокович и Медведев подновиха съвместните тренировъчни сесии, като се подготвяха заедно за предстоящия Мастърс в Париж, а втората ракета на света призна колко приятно се чувства в компанията на най-големия си конкурент:

"Всичко протече много сериозно. Не бяхме тренирали заедно, откакто влязох в топ 10. Нямах представа какво да очаквам от него, тъй като не знаех как се подготвя през последните седмици. В крайна сметка се получи изключително интензивна двучасова тренировка, в която изиграхме един състезателен сет и впоследствие си поговорихме около 15 минути.

Много ми харесва да разговарям с Новак. Ако зависи от мен, то бих го нарекъл свой приятел, но това опира и до неговото лично усещане.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Мога да нарека Джокович свой приятел Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно | новак джокович | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook